Woning kopen in Spanje – handig om te weten

Advocaat – zaakwaarnemer Spanje

Koop een woning bij voorkeur altijd in samenwerking met een zaakwaarnemer.
Een notaris in Spanje is een functionaris die registreert en zorgt dat documenten aan de wettelijke eisen voldoet. De controle van de registraties van een woning (het bezit, kadaster, etc.) kunt u het best laten doen door een zaakwaarnemer, een advocaat, en wel, voordat u het koopcontract tekent. Een zaakwaarnemer kent het lokale rechtssysteem. Hij vertegenwoordigt uw belangen richting de verkoper. Schakel een zaakwaarnemer in op het moment dat uw bod is geaccepteerd, of misschien nog beter daarvoor, als u nog oriënterend bent. Wacht u ermee totdat het bod is geaccepteerd dan bent u vaak te laat voor het maken van een goede keuze.

Kopen in combinatie met een hypotheek

Koopt u een woning samen met een Spaanse hypotheek?  Een bank controleert altijd of de registratie van de woning in orde is. Kopen in samenwerking met een bank biedt voor u een extra zekerheid, soms zelfs meer zekerheid dan wanneer u alles in handen legt van een zaakwaarnemer. Probeer te regelen dat de taxatie en controle door de bank gedaan kunnen worden voordat u de borgsom moet betalen. Banken met wie EuropaHypotheek samenwerkt, bieden deze mogelijkheid.

Spaans fiscaal nummer en bankrekening

Om uw hypotheek uiteindelijk aan te kunnen vragen heeft u al vanaf het moment dat de aanvraag bij de Spaanse bank wordt ingediend een Spaans fiscaal nummer nodig, een NIE, en Spaanse bankrekening. Het is mogelijk uw advocaat-zaakwaarnemer dit voor u te laten regelen. U kunt hem daarvoor machtigen. Hij zal u uitleggen hoe dat dat het best kan. Zowel voor het kopen van een woning als voor het kunnen aanvragen van een hypotheek, heeft u een NIE nodig. U behoeft geen woonadres te hebben in Spanje.

Aanvragen offerte

Heeft u al een huis op het oog? Vraag dan hier direct uw offerte aan.

Aanvragen berekening

Vraag hier, geheel vrijblijvend, uw hypotheekberekening aan en weet binnen één werkdag wat uw mogelijkheden zijn voor het kopen van een huis in Spanje.

Zelf Berekenen

Bereken hier zelf uw mogelijkheden voor een hypotheek voor Spanje.

Gemiddelde koopprijs tweede woning in Spanje 2e kwartaal 2023

14 sept 2023. Het vooraanstaand Spaans vastgoed-platform Idealista heeft recentelijk een lijst gepubliceerd van gemeenten met de hoogste vraag naar woningen in het tweede...