Woning kopen in Spanje – handig om te weten

Een woning kopen in Spanje – handig om te weten:

Advocaat – zaakwaarnemer Spanje

Koop nooit een woning zonder een zaakwaarnemer.
Een notaris in Spanje is een functionaris die registreert en zorgt dat documenten aan de wettelijke eisen voldoet. Voor de controle van de registraties van een woning (het bezit, kadaster, etc.) heeft u een advocaat, een zaakwaarnemer, nodig. Een zaakwaarnemer kent het lokale rechtssysteem. Hij vertegenwoordigt uw belangen richting de verkoper. Schakel een zaakwaarnemer in op het moment dat uw bod is geaccepteerd, of misschien nog beter daarvoor, als u nog oriënterend bent. Wacht u ermee totdat het bod is geaccepteerd dan bent u vaak te laat voor het maken van een goede keuze. Overigens, als u koopt met een hypotheek zal de bank de registraties van de woning ook controleren.

Spaans fiscaal nummer en bankrekening

Om uw hypotheek uiteindelijk aan te kunnen vragen heeft u al vanaf het moment dat de aanvraag bij de Spaanse bank wordt ingediend een Spaans fiscaal nummer nodig, een NIE, en Spaanse bankrekening. Het is mogelijk uw advocaat-zaakwaarnemer dit voor u te laten regelen. U kunt hem daarvoor machtigen. Hij zal u uitleggen hoe dat dat het best kan. Zowel voor het kopen van een woning als voor het kunnen aanvragen van een hypotheek, heeft u een NIE nodig. U behoeft geen woonadres te hebben in Spanje.

Aanvragen offerte

Heeft u al een huis op het oog? Vraag dan hier direct uw offerte aan.

Aanvragen berekening

Vraag hier, geheel vrijblijvend, uw hypotheekberekening aan en weet binnen één werkdag wat uw mogelijkheden zijn voor het kopen van een huis in Spanje.

Zelf Berekenen

Bereken hier zelf uw mogelijkheden voor een hypotheek voor Spanje.

Huis kopen in Spanje: registratie van eigendom

Een Nota Simple is een uittreksel van de registratie van eigendom van een woning bij de Spaanse Land Registratie, el Registro de la Propiedad....