Monday, August 2, 2021

Woning kopen in Spanje – handig om te weten

Een woning kopen in Spanje – handig om te weten:

Advocaat

Een notaris in Spanje is een functionaris die registreert en zorgt dat documenten aan de wettelijke eisen voldoet. Voor de controle van de registraties van een woning (het bezit, kadaster, etc.) heeft u een advocaat, een zaakwaarnemer, nodig. Een zaakwaarnemer kent het lokale rechtssysteem. Hij vertegenwoordigt uw belangen richting de verkoper. U schakelt een zaakwaarnemer in op het moment dat uw bod is geaccepteerd, of misschien nog beter daarvoor. Het best kunt u prematuur onderzoeken met welke advocaat u samen zou willen werken. Wacht u ermee totdat het bod is geaccepteerd dan bent u veelal te laat voor het maken van een goede keuze. Er ontstaat dan ongewenste tijddruk. Overigens, als u koopt met een hypotheek zal de bank de registraties van de woning ook controleren.

Spaans fiscaal nummer en bankrekening

Om uw hypotheek uiteindelijk aan te kunnen vragen heeft u al vanaf het moment dat de aanvraag bij de Spaanse bank wordt ingediend een Spaans fiscaal nummer nodig, een NIE, en Spaanse bankrekening. Het is mogelijk uw advocaat-zaakwaarnemer dit voor u te laten regelen. U moet dan een machtiging op laten maken. Hij zal u uitleggen hoe dat dat het best kan. Regelt u dit op tijd.

Aanvragen offerte

Heeft u al een huis op het oog? Vraag dan hier direct uw offerte aan.

Aanvragen berekening

Vraag hier, geheel vrijblijvend, uw hypotheekberekening aan en weet binnen één werkdag wat uw mogelijkheden zijn voor het kopen van een huis in Spanje.

Zelf Berekenen

Bereken hier zelf uw mogelijkheden voor een hypotheek voor Spanje.

Tijdelijke verlaging overdrachtsbelasting Andalusië

Mei 2021. Kopers van een woning in de provincie Andalusië kunnen tot het eind van dit jaar (2021) profiteren van een korting op de...

Regio in de spotlight: Murcia

Spanje heeft veel regio's die bekend zijn over de gehele wereld. Een minder bekende, maar zeker niet minder aantrekkelijke is Murcia, gelegen aan de...