Ook voor ondernemers

U heeft sinds twee jaar of langer een inkomen uit uw B.V. of eenmanszaak? Kunt u jaarrekeningen overleggen welke twee volle kalenderjaren bestrijken? Een hypotheek voor Spanje behoort dan ook tot úw mogelijkheden.

Als u ondernemer bent kan EuropaHypotheek u, met vrijwel dezelfde zekerheid als iemand die in loondienst is, van dienst zijn met het regelen van een hypotheek voor een woning in Spanje. Spaanse banken hanteren een norm waarbij gekeken wordt naar financiële lasten ten opzichte van het inkomen. Voor ondernemers zijn dit dezelfde normen als voor werknemers.

Inkomen

Via Sabadell bijvoorbeeld, krijgt u meestal wel een hypotheek. Wilt u de woning ook nog een beetje rendabel verhuren kijkt u dan nog verder: uw totale netto kosten zijn zo hoog dat verhuur nauwelijks nog rendabel is. Laat u zich dan vertegenwoordigen door een adviseur met de nodige ervaring. Hypotheken in het buitenland worden voornamelijk verstrekt op basis van het netto inkomen. Bij een dossier van een ondernemer is het lastig om aan te tonen hoe hoog dit is. U vindt het bijvoorbeeld niet op uw belastingaangifte of 3 recente salarisstroken. EuropaHypotheek beschikt over de nodige ervaring. Regelmatig vragen wij met succes een hypotheek voor een ondernemer aan.
Voor het bepalen van de hoogte van uw inkomen is uw gemiddelde jaarwinst het uitgangspunt als u een eenmanszaak heeft. Als u een BV heeft, wordt gekeken naar uw salaris: uw actuele en dat van de 2 meest recente jaren. Voor de BV zelf is het van belang dat er winst wordt gemaakt en er een positief eigen vermogen is, dat de continuïteit van de onderneming is gewaarborgd. Dividend kan worden meegenomen als extra inkomen.

Wat nog op uw zakelijke rekening staat (BV of eenmanszaak) ziet een analist uit het buitenland als middelen van de zaak en niet van u zelf privé. Bereid uw dossier tijdig voor, lees hierover ook in ons artikel: Hoe koop je een woning in Spanje samen met een Spaanse hypotheek?

Aanvragen offerte

Heeft u al een huis op het oog? Vraag dan hier direct uw offerte aan.

Aanvragen berekening

Vraag hier, geheel vrijblijvend, uw hypotheekberekening aan en weet binnen één werkdag wat uw mogelijkheden zijn voor het kopen van een huis in Spanje.

Zelf Berekenen

Bereken hier zelf uw mogelijkheden voor een hypotheek voor Spanje.

Hoe koop je een woning in Spanje samen met een Spaanse...

Als u een woning wilt kopen in Spanje dan zult u in de meeste gevallen een aanbetaling moeten doen, vaak rechtstreeks aan de koper....