Voor ondernemers

U heeft een inkomen uit uw B.V. of eenmanszaak? Een hypotheek voor Spanje behoort dan ook tot úw mogelijkheden.

Als u ondernemer bent kan EuropaHypotheek u, met vrijwel dezelfde zekerheid als iemand die in loondienst is, van dienst zijn met het regelen van een hypotheek voor een woning in Spanje. Spaanse banken hanteren een norm waarbij gekeken wordt naar financiële lasten ten opzichte van het inkomen. Voor ondernemers zijn dit dezelfde normen als voor werknemers.

Voor het bepalen van de hoogte van uw inkomen is uw gemiddelde jaarwinst het uitgangspunt als u een eenmanszaak heeft. Als u een BV heeft wordt gekeken naar uw salaris. Voor de BV is het van belang dat er winst wordt gemaakt en er een positief eigen vermogen is, dat de continuïteit van de onderneming is gewaarborgd. Als de BV-structuur van de onderneming te complex is, kan dat problemen geven bij acceptatie van het dossier. Uw salaris kunt u aantonen met behulp van salarisstroken en bijschrijvingen op uw bankrekening. Met een jaaropgave toont u het salaris over de laatste twee voorgaande jaren aan. Als u zichzelf regelmatig dividend uitkeert, dan kunt u dat ook meenemen als beschikbaar inkomen.

Voor een eenmanszaak is het van belang privé en zakelijk financieel duidelijk te scheiden. Wat nog op uw zakelijke rekening staat is voor een analist uit het buitenland: zakelijk en dus geen privé eigen middelen.

De ene bank vraagt meer documenten dan de andere. Er zijn banken waarbij het overleggen van cijfers over de twee laatste jaren volstaat, er zijn er ook die vragen om 3 jaarrekeningen. Bij een van de banken met wie EuropaHypotheek samenwerkt behoeft men slechts een bewijs van het spaarsaldo privé te zien, een andere bank wil weten waar de euro’s vandaan komen.

Vraagt u via onze website om een hypotheekberekening of offerte dan informeren wij u zo duidelijk mogelijk over de eisen die de betreffende bank, of banken stellen.

 

Lees ook

Aanvragen offerte

Heeft u al een huis op het oog? Vraag dan hier direct uw offerte aan.

Aanvragen berekening

Vraag hier, geheel vrijblijvend, uw hypotheekberekening aan en weet binnen één werkdag wat uw mogelijkheden zijn voor het kopen van een huis in Spanje.

Zelf Berekenen

Bereken hier zelf uw mogelijkheden voor een hypotheek voor Spanje.

REAL ESTATE

Huizenverkoop in Spanje sinds 13 jaar niet zo hoog

5 okt 2021. Sinds april 2008 hebben in één maand in Spanje niet zoveel huizen een nieuwe eigenaar gekregen als in juli dit jaar....

IN DE SPOTLIGHT

Regio in de spotlight: Murcia

Spanje heeft veel regio's die bekend zijn over de gehele wereld. Een minder bekende, maar zeker niet minder aantrekkelijke is Murcia, gelegen aan de...