Aflossingsvrije lening voor vastgoed in Spanje – leen op basis van uw vermogen

Als u in Spanje een huis wil kopen, en u heeft de eigen middelen, dan kunt u natuurlijk ‘cash’ betalen. U kunt er ook voor kiezen het eigen geld te behouden, uw belegging in effecten voor te zetten, en de woning in Spanje volledig te financieren, en wel, met een aflossingsvrije lening. Verschil met de ‘cash’ optie is dat u nu belegt op twee plaatsen: een bedrag gelijk aan de  koopprijs van de woning in effecten en de woning zelf (investering en huuropbrengsten).

Het onderpand van de financiering is niet de woning in Spanje, maar de effectenportefeuille. Het product is verkrijgbaar via EuropaHypotheek en wordt geleverd door een van Spaans grootste, wereldwijd opererende, banken.

Voorbeeld

Stel, u wilt een woning kopen met koopprijs EUR 700K. Voor financiering hiervan ontvangt u een aflossingsvrije lening van 700K (100% van de koopprijs). In ruil daarvoor belegt u bij de betreffende bank een bedrag van EUR 1 Mio. Een Engelstalige private banker van het Wealth Management team in Luxemburg begeleidt u met het inrichten en beheer van de portefeuille. U wordt eigenaar van een woning in Spanje en blijft eigenaar van uw eigen middelen. U behaalt rendement op het vastgoed in Spanje en uw effectenportefeuille in Luxemburg.

Kosten

Uw kosten bestaan uit rente voor de lening waarmee het vastgoed is aangekocht en beheer van uw beleggingen. EuropaHypotheek organiseert deze financiering voor een vast bedrag, alleen als u de financiering daadwerkelijk afneemt.

Traject

EuropaHypotheek inventariseert uw dossier. De financiering voor de woning in Spanje verkrijgt u op basis van uw vermogen. Het aantal te overleggen documenten is zeer beperkt. Na inventarisatie overleggen wij met betreffende bank; indien men de intentie heeft u van dienst te zijn brengen wij u direct in contact met een accountmanager van de bank. Deze zal met u de details van het product bespreken en het vervolgtraject nader met u afstemmen.

Financiering

De aflossingsvrije lening is altijd boetevrij aflosbaar, het rente-tarief is zeer concurrerend. Het hebben van een inkomen is nauwelijks relevant. Het acceptatieproces verloopt vele malen eenvoudiger dan bij een traditionele hypotheek wil aanvragen. Een overlijdensrisicoverzekering etc. is niet nodig. Het minimum bedrag dat de bank u vraagt bij haar te beleggen is EUR 500K. U kunt op basis daarvan een aflossingsvrije lening krijgen van EUR 350K, gelijk aan 70% van de inleg op de effectenrekening.
Als u interesse heeft in deze oplossing, belt u dan met ons, of stuur een email via het onderstaand formulier.

Aanvragen offerte

Heeft u al een huis op het oog? Vraag dan hier direct uw offerte aan.

Aanvragen berekening

Vraag hier, geheel vrijblijvend, uw hypotheekberekening aan en weet binnen één werkdag wat uw mogelijkheden zijn voor het kopen van een huis in Spanje.

Zelf Berekenen

Bereken hier zelf uw mogelijkheden voor een hypotheek voor Spanje.

Gemiddelde koopprijs tweede woning in Spanje 2e kwartaal 2023

14 sept 2023. Het vooraanstaand Spaans vastgoed-platform Idealista heeft recentelijk een lijst gepubliceerd van gemeenten met de hoogste vraag naar woningen in het tweede...