Tuesday, April 20, 2021

Het traject naar een hypotheek voor Spanje

Hoe koopt u een woning in Spanje samen met een hypotheek?

Als u een woning wilt kopen in Spanje dan zult u in de meeste gevallen een aanbetaling moeten doen, vaak rechtstreeks aan de koper. EuropaHypotheek regelt uw hypotheek nog voordat u de koopovereenkomst tekent of aanbetalingen moet doen.

Wij zijn u graag van dienst met het regelen van een financiering voor de aankoop van een courante eerste of tweede woning in Spanje met de koopprijs vanaf EUR 135.000,- .

Hoe verloopt het traject: het aankopen van een woning in Spanje met behulp van een hypotheek?

Onderzoek uw mogelijkheden: hypotheekberekening

Voordat u aan uw zoektocht begint kijken wij graag naar uw mogelijkheden van het verkrijgen van een financiering. Op de onze website kunt u via deze pagina een aanvraag inzenden voor een hypotheekberekening. U ontvangt uiterlijk binnen twee werkdagen een opgave van de mogelijkheden die wij u kunnen bieden. U weet nu welke koopprijs tot uw mogelijkheden behoort en kunt gericht op zoek naar uw droomhuis in Spanje.

Zekerheid vooraf: dossieronderzoek

Voordat u daadwerkelijk op zoek gaat heeft u de mogelijkheid uw financieel dossier voor te leggen. EuropaHypotheek stuurt u een overzicht met toe te zenden documenten en te beantwoorden vragen. Wij hebben de mogelijkheden om al in dit stadium in overleg te treden met de Spaanse bank namens wie wij bemiddelen. U krijgt een akkoord onder voorbehoud van taxatie.

Woning gevonden – hypotheekaanvraag indienen

U heeft een woning gevonden welke u graag wilt kopen. Bij de makelaar vraagt u een Nota Simple op. Met dit document en een ondertekend hypotheekaanvraagformulier vraagt EuropaHypotheek bij de bank een akkoord uw hypotheek aan. Binnen een week ontvangt u een principe-akkoord en binnen twee weken een definitief akkoord op basis van uw financiële situatie. De bank heeft dan ook al gekeken of het object wat u op het oog heeft voldoende courant is.

Taxatie – definitief akkoord bank

De bank heeft u bevestigd dat wanneer u de hypotheekaanvraag doorzet, deze op basis van uw financieel dossier zal worden geaccepteerd. U wilt de woning kopen en geeft de bank opdracht voor het doen van een taxatie. De bank controleert de waarde van het huis, en of de registraties van de woning in orde zijn: is de woning geregistreerd, komt de registratie overeen met wat men u aanbiedt. Als het resultaat van de taxatie akkoord is, ontvangt u het definitief hypotheekvoorstel, bindend voor de bank. U kunt nu het Spaans koopcontract, het Contrato de Compraventa, ondertekenen en met een gerust hart een eventuele borgsom betalen.

Overdracht van de woning

Het koopcontract is getekend. De bank verstrekt u de hypotheek. U maakt een afspraak voor ondertekening van de overdracht bij een notaris. De bank transporteert het hypotheekgeld. U tekent de stukken en neemt de sleutel van uw droomhuis in ontvangst.

Uw huis onder de Spaanse zon

Geniet van uw huis onder de Spaanse zon. Heeft u nog vragen over uw hypotheek? U kunt hiervoor altijd bij EuropaHypotheek terecht!

Aanvragen offerte

Heeft u al een huis op het oog? Vraag dan hier direct uw offerte aan.

Aanvragen berekening

Vraag hier, geheel vrijblijvend, uw hypotheekberekening aan en weet binnen één werkdag wat uw mogelijkheden zijn voor het kopen van een huis in Spanje.

Zelf Berekenen

Bereken hier zelf uw mogelijkheden voor een hypotheek voor Spanje.

Ontwikkeling Spaanse huizenmarkt 2021 – 2022

29 dec 2020. Voor de Spaanse huizenmarkt verwacht het vooraanstaande Amerikaanse S&P Global Ratings begin 2021 een daling van vraag en prijzen. In de...