Het traject naar een hypotheek voor Spanje

Hoe koopt u een woning in Spanje samen met een hypotheek?

Als u een woning wilt kopen in Spanje dan zult u in de meeste gevallen een aanbetaling moeten doen, vaak rechtstreeks aan de koper. EuropaHypotheek regelt uw hypotheek nog voordat u de koopovereenkomst tekent of aanbetalingen moet doen.

Wij zijn u graag van dienst met het regelen van een financiering voor de aankoop van een courante eerste of tweede woning in Spanje met de koopprijs vanaf EUR 150.000,- .

Hoe verloopt het traject: het aankopen van een woning in Spanje met behulp van een hypotheek?

Belangrijk om te weten

Belangrijk om rekening mee te houden. EuropaHypotheek, en ook banken met wie wij samenwerken, proberen u zoveel mogelijk zekerheid te geven over de kans van slagen van een hypotheekaanvraag. Houdt u er rekening mee dat u alleen een definitief akkoord heeft voor de financiering, wanneer u van de betreffende bank een definitieve offerte heeft ontvangen (via email of koerier). Deze offerte is voor de bank bindend. Toezeggingen, principe-akkoorden, etc, geven u een beeld, echter, u kunt er nooit rechten aan ontlenen.

Onderzoek uw mogelijkheden: hypotheekberekening

Voordat u aan uw zoektocht begint kijken wij graag naar uw mogelijkheden van het verkrijgen van een financiering. Op de onze website kunt u via deze pagina een aanvraag inzenden voor een hypotheekberekening. Of maakt u zelf een berekening. U ontvangt uiterlijk binnen twee werkdagen een opgave van de mogelijkheden die wij u kunnen bieden. U weet nu welke koopprijs tot uw mogelijkheden behoort en kunt gericht op zoek naar uw droomhuis in Spanje.

Principe-akkoord bank

U zet uw plannen door en heeft één of meerdere woningen concreet op het oog. EuropaHypotheek stuurt u een overzicht met toe te zenden documenten en te beantwoorden vragen. Wij hebben de mogelijkheden om al in dit stadium in overleg te treden met de Spaanse bank namens wie wij bemiddelen. Als de aanvraag naar verwachting past binnen de normen van de onderliggende bank, ontvangt u een principe-akkoord.

Woning gevonden – hypotheekaanvraag indienen

U heeft een woning gevonden welke u graag wilt kopen. U neemt een zaakwaarnemer bij de dank die u helpt bij het maken van afspraken met de verkoper. Bij de makelaar vraagt u een Nota Simple op. EuropaHypotheek completeert uw dossier en vraagt voor u een hypotheek aan: een definitieve, voor de bank bindende, offerte.

Taxatie – definitieve offerte bank

De bank heeft u bevestigd dat wanneer u de hypotheekaanvraag doorzet, deze op basis van uw financieel dossier zal worden geaccepteerd. U wilt de woning kopen en geeft de bank opdracht voor het doen van een taxatie. De bank controleert de waarde van het huis, en of de registraties van de woning in orde zijn: is de woning geregistreerd, komt de registratie overeen met wat men u aanbiedt. Als het resultaat van de taxatie akkoord is, ontvangt u het definitief hypotheekvoorstel, bindend voor de bank. U kunt nu het Spaans koopcontract, het Contrato de Compraventa, ondertekenen en met een gerust hart een eventuele borgsom betalen.

Het koopcontract kunt u ook uiteraard in eerder stadium ondertekenen. Zorgt u er dan wel voor dat wanneer de koop afhankelijk is van het verkrijgen van een hypotheek, in het contract een ontbindende voorwaarde komt te staan en vooral, dat deze op de juiste wijze is opgesteld. Uw zaakwaarnemer adviseert u hierin. Vaak moet direct aan de verkoper een borgsom worden betaald. Ontbindende voorwaarde of niet: dit blijft altijd een risico. Dit risico is kleiner als u het koopcontract tekent nadat u van de bank een definitief akkoord heeft. Banken met wie wij samenwerken zijn bereid uw hypotheek aanvraag te behandelen, nog voordat u het koopcontract tekent.

Overdracht van de woning

Het koopcontract is getekend. De bank verstrekt u de hypotheek. U maakt een afspraak voor ondertekening van de overdracht bij een notaris. De bank transporteert het hypotheekgeld. U tekent de stukken en neemt de sleutel van uw droomhuis in ontvangst.

Uw huis onder de Spaanse zon

Geniet van uw huis onder de Spaanse zon. Heeft u later nog vragen over uw hypotheek? U kunt hiervoor altijd bij EuropaHypotheek terecht!

Lees ook

Aanvragen offerte

Heeft u al een huis op het oog? Vraag dan hier direct uw offerte aan.

Aanvragen berekening

Vraag hier, geheel vrijblijvend, uw hypotheekberekening aan en weet binnen één werkdag wat uw mogelijkheden zijn voor het kopen van een huis in Spanje.

Zelf Berekenen

Bereken hier zelf uw mogelijkheden voor een hypotheek voor Spanje.

REAL ESTATE

Huizenverkoop in Spanje sinds 13 jaar niet zo hoog

5 okt 2021. Sinds april 2008 hebben in één maand in Spanje niet zoveel huizen een nieuwe eigenaar gekregen als in juli dit jaar....

IN DE SPOTLIGHT

Regio in de spotlight: Murcia

Spanje heeft veel regio's die bekend zijn over de gehele wereld. Een minder bekende, maar zeker niet minder aantrekkelijke is Murcia, gelegen aan de...