Tijdelijke verlaging overdrachtsbelasting Andalusië

Mei 2021. Kopers van een woning in de provincie Andalusië kunnen tot het eind van dit jaar (2021) profiteren van een korting op de overdrachtsbelasting, de ITP. Het standaard tarief is 8% voor een koopprijs van EUR 400.000,- , 9% over het bedrag daarboven tot koopprijs EUR 700.000,- en 10% over het deel van de koopprijs boven de EUR 700.000,- .
Het tijdelijk tarief is gelijk aan 7%. Op een woning met een koopprijs van EUR 500.000,- levert dit een besparing op van EUR 6.000,- .
De stempelbelasting, zogenaamde AJD, wordt tijdelijk verlaagd van 1,5% naar 1,2%. De regionale regering hoopt hiermee de stagnerende vastgoedmarkt weer aan te zwengelen.
De tijdelijke verlaging van de overdrachtsbelasting biedt met name voordeel bij aankoop van woningen in hogere prijsklasse. Als u een woning koopt met een hypotheek dan betaalt de bank de AJD. De overheid van Andalucia heeft de aanpassing gepubliceerd in het officieel informatie bulletin met referentie Decreto-Ley 7/2021.

Lees ook

Aanvragen offerte

Heeft u al een huis op het oog? Vraag dan hier direct uw offerte aan.

Aanvragen berekening

Vraag hier, geheel vrijblijvend, uw hypotheekberekening aan en weet binnen één werkdag wat uw mogelijkheden zijn voor het kopen van een huis in Spanje.

Zelf Berekenen

Bereken hier zelf uw mogelijkheden voor een hypotheek voor Spanje.

REAL ESTATE

Huizenverkoop in Spanje sinds 13 jaar niet zo hoog

5 okt 2021. Sinds april 2008 hebben in één maand in Spanje niet zoveel huizen een nieuwe eigenaar gekregen als in juli dit jaar....

IN DE SPOTLIGHT

Regio in de spotlight: Murcia

Spanje heeft veel regio's die bekend zijn over de gehele wereld. Een minder bekende, maar zeker niet minder aantrekkelijke is Murcia, gelegen aan de...