Tijdelijke verlaging overdrachtsbelasting Andalusië

Mei 2021. Kopers van een woning in de provincie Andalusië kunnen tot het eind van dit jaar (2021) profiteren van een korting op de overdrachtsbelasting, de ITP. Het standaard tarief is 8% voor een koopprijs van EUR 400.000,- , 9% over het bedrag daarboven tot koopprijs EUR 700.000,- en 10% over het deel van de koopprijs boven de EUR 700.000,- .
Het tijdelijk tarief is gelijk aan 7%. Op een woning met een koopprijs van EUR 500.000,- levert dit een besparing op van EUR 6.000,- .
De stempelbelasting, zogenaamde AJD, wordt tijdelijk verlaagd van 1,5% naar 1,2%. De regionale regering hoopt hiermee de stagnerende vastgoedmarkt weer aan te zwengelen.
De tijdelijke verlaging van de overdrachtsbelasting biedt met name voordeel bij aankoop van woningen in hogere prijsklasse. Als u een woning koopt met een hypotheek dan betaalt de bank de AJD. De overheid van Andalucia heeft de aanpassing gepubliceerd in het officieel informatie bulletin met referentie Decreto-Ley 7/2021.

Aanvragen offerte

Heeft u al een huis op het oog? Vraag dan hier direct uw offerte aan.

Aanvragen berekening

Vraag hier, geheel vrijblijvend, uw hypotheekberekening aan en weet binnen één werkdag wat uw mogelijkheden zijn voor het kopen van een huis in Spanje.

Zelf Berekenen

Bereken hier zelf uw mogelijkheden voor een hypotheek voor Spanje.

Huis kopen in Spanje: Registratie van Eigendom

Een Nota Simple is een uittreksel van de registratie van eigendom van een woning bij de Spaanse Land Registratie, "el Registro de la Propiedad"....