Sterke prijsstijging huizen kustgebied Middellandse Zee en Eilanden Spanje

Spaanse markt voor tweede woning zeer attractief

19 Sept 2021. Nu het weer gemakkelijker is om te reizen, tonen niet alleen non-residents, maar ook Spanjaarden zelf, een toegenomen interesse in het kopen van een tweede woning. De kosten van een vakantiehuis in Spanje zijn lager dan in andere mediterrane landen zoals Frankrijk en Italië. Spanje is nog steeds op retour van de Spaanse vastgoedcrisis van 2008 tot 2013, leidend tot een daling van maar liefst 42 procent van de huizenwaarde. De Spaanse vastgoedmarkt herstelt zich rap, echter, prijzen zijn nog steeds 25 tot 30% lager zijn dan in andere landen. Spaans vastgoed in tweede-huizen markt is momenteel zeer gewild, zo bericht EL Paiz in haar weekbulletin CincoDíaz van 14 augustus j.l.

De Coronacrisis heeft de hele Spaanse vastgoedmarkt getroffen en is ook zeker niet voorbij gegaan aan de markt voor vakantiewoningen aan de kust. Toch toonde de markt een opmerkelijke draagkracht. Volgens het Tinsa-onderzoek ‘Coastal Housing 2021’, zijn ontwikkelingen momenteel zeer positief. De Middellandse Zeekust en de Spaanse Eilanden spannen de kroon met gemiddelde prijsstijgingen van gemiddeld 8,4% en 7,9%, gemeten over de periode juli 2020 tot juli 2021. Uitschieters vinden we op Mallorca waar in de gemeente Capdepera huizen met gemiddeld 48% stegen; Candelaria, op Tenerife: 21,3%; Salobreña-Granada 15,9%; Teguise, op Lanzarote 15,5%; en voor een woning in Manacor, op Mallorca, had u gemiddeld 37% meer neer moeten tellen voor een woning onder de prachtig blauwe lucht (EL Paiz, 14-8-2021). De verwachting is dat deze ontwikkeling voorlopig nog wel zal doorzetten: als u toch een woning in Spanje wilt kopen, voor vakantie of als investering, wacht u dan niet te lang!

Woningaanbod

Het aanbod van woningen aan de Spaanse kust is uitgebreid en geschikt voor vrijwel alle budgetten. Vanwege het hoge prijskaartje, onderscheidt Zen Playa Jávea zich van andere locaties. Voor een woning met twee slaap en badkamers moet u rekening houden met een gemiddeld budget van EUR 370.000,- ; tot ongeveer 580.000 euro voor een penthouse met drie slaapkamers en twee badkamers. Al deze woningen zijn voorzien van een moderne keuken met hoogwaardige apparatuur, een grote en lichte woonkamer met open keuken en terrassen met tuinen en solariums in de penthouses, vaak aangevuld met een zwembad, tuinen, parkeerplaats en een opslagruimte.

Financiering

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn voor de aankoop van een tweede woning in Spanje? Maak op onze site een berekening, u heeft direct inzicht in de hoogte van de maximale hypotheek en benodigde eigen middelen voor een tweede huis in Spanje. Stuur de berekening gerust door, u ontvangt binnen twee werkdagen een compleet financieringsvoorstel met aanvullende informatie.

Aanvragen offerte

Heeft u al een huis op het oog? Vraag dan hier direct uw offerte aan.

Aanvragen berekening

Vraag hier, geheel vrijblijvend, uw hypotheekberekening aan en weet binnen één werkdag wat uw mogelijkheden zijn voor het kopen van een huis in Spanje.

Zelf Berekenen

Bereken hier zelf uw mogelijkheden voor een hypotheek voor Spanje.

Gemiddelde koopprijs tweede woning in Spanje 2e kwartaal 2023

14 sept 2023. Het vooraanstaand Spaans vastgoed-platform Idealista heeft recentelijk een lijst gepubliceerd van gemeenten met de hoogste vraag naar woningen in het tweede...