Rhône-Alpes

Goede kans voor een waardevolle investering

In het zuidoosten van Frankrijk bevindt zich het prachtige Rhône-Alpes gebied. Het veelzijdige landschap reikt van het charmante platteland tot de steile kliffen van de Alpen. De bergen naderend, verandert ‘t landschap van de rumoerige steden en relaxte dorpjes in een gebied met grenzeloze vlaktes en wijngaarden. Naast de fascinerende landschappen vind je er ook de indrukwekkende gastronomische cultuur met haar voortreffelijke wijnen en kazen.

Bezienswaardigheden in de regio

De regio bestaat uit 8 departementen met Lyon als hoofdstad. Elk departement heeft zijn eigen specifieke kenmerken en elementen die het Rhône-Alpes gebied zo uniek en bijzonder maken. Enkele van de meest populaire toeristische bezienswaardigheden zijn Tain l’Hermitage en haar Côtes du Rhône wijngaarden of de oude stad aan één van de duizenden bergmeren in de Alpen: Annecy. De resorts aan het Meer van Genève zijn ook een aanrader. In de bergen vind je bezienswaardigheden zoals het Meer van Le Bourget – een adembenemend meer in de Alpen, of wintersport resorts als Chamonix.

De bekendste bezienswaardigheid van het gebied is de MontBlanc, de hoogste berg van Europa. Met een top van 4808 meter is deze in het oosten gelegen reus echt de moeite waard. De omringende valleien vormen één van de 8 natuurparken in de regio. De andere 7, waaronder ‘Pont d’Arc’, een boog van steen over de rivier de Ardèche, en Mer-de-Glace, een gletsjer in het Alpengebied, zijn verspreid over de rest van het Rhône-Alpes gebied.

De infrastructuur in het Rhône-Alpes gebied

De regio is één van de grootste in Frankrijk. In 2015 werd Lyon, met haar op-één-na grootste metropolitaanse gebied van Frankrijk, de officiële hoofdstad van het gebied. Tegenwoordig is het Rhône-Alpes gebied één van de rijkste gebieden in Europa. Het dankt zijn populariteit vooral aan de gunstige locatie en de goed ontwikkelde infrastructuur. Door de grenzen met zowel Zwitserland als Italië, is het gebied een  knooppunt geworden voor reizigers en vervoerders vanuit heel Europa.

Lyon trekt veel reizigers, aangezien er meerdere luchthavens gevestigd zijn die zowel internationale als binnenlandse vluchten ondersteunen. Bovendien is het niet zo ver gelegen van de internationale Genève Airport. Met de Franse TGV ligt Parijs binnen een afstand van 2 uur.

Na de Tweede Wereldoorlog bleef de rijke bevolking van het Rhône-Alpes gebied groeien. In 2014 waren er al meer dan 6,5 miljoen inwoners. De bevolkingsdichtheid verschilt tussen het wat minder dichtbevolkte westen en het dichtbevolkte oosten. Er zijn drie grote Franse steden in het gebied: Lyon, Grenoble en Saint-Étienne. Meer dan 3,5 miljoen mensen wonen hier of in de directe omgeving. De ‘driehoek’ die de steden maken vormt het economische centrum van het Rhône-Alpes gebied. Naast het toerisme vormen hightech-, mechanische en lichttechniek als precisiebewerking, een grote inkomstenbron. Het gebied is de belangrijkste energieproducent van Frankrijk. Vier kerncentrales langs de Rhône rivier produceren meer dan 20% van de groene energie in Frankrijk.

De vastgoedmarkt in het Rhône-Alpes gebied.

Nov 2019. Kenmerken van het Rhône-Alpes gebied zoals de goed ontwikkelde infrastructuur en de toeristenindustrie maken het gebied aantrekkelijk voor het kopen of (ver)huren van vastgoed. De prijzen variëren per locatie. Bijvoorbeeld, als je een appartement in de buurt van Annecy in het Haute-Savoie departement zou willen kopen, zal dat minstens € 3.440,- per vierkante meter kosten. Een stukje naar het oosten, in de regio Ain, kost een appartement al een stuk minder, namelijk zo’n € 1.810,- per vierkante meter.

Ben je op zoek naar een tweede huis, dan is een traditioneel Frans chalet een goede optie. De koopprijzen voor deze knusse vakantiehuizen in de Alpen liggen ongeveer tussen de € 218.000,- en de € 384.800,-. Een ander alternatief is een authentieke woning op het platteland. Reken op minimaal € 155.500,- . Zoek je een huis iets dichter bij de hoofdstad Lyon, dan ligt de gemiddelde prijs rond de € 310.000,-. Voor een appartement is dit zo’n € 3.140,- per vierkante meter.

Het Rhône-Alpes gebied is de perfecte plek voor mensen die op zoek zijn naar een balans tussen de drukte van het moderne leven en de rust die Frankrijk kan bieden. Of je nou op zoek bent naar een winstgevende investering of een plek om de vakantie door te brengen, het Rhône-Alpes gebied biedt zeer goede mogelijkheden.

Aanvragen offerte

Heeft u al een huis op het oog? Vraag dan hier direct uw offerte aan.

Aanvragen berekening

Vraag hier, geheel vrijblijvend, uw hypotheekberekening aan en weet binnen één werkdag wat uw mogelijkheden zijn voor het kopen van een huis in Frankrijk.

Zelf Berekenen

Bereken hier zelf uw mogelijkheden voor een hypotheek voor Frankrijk.

2021: Een dynamisch jaar op de Franse Huizenmarkt

16-2-2022. Als u in 2021 heeft geprobeerd een huis te kopen op het Franse platteland of aan de kust, dan zult u wel ervaren...

Franse Vermogenshypotheek

Financiering tot 110% vd koopprijs - annuïteiten/aflossingsvrij. 14-3-2022. Als een Franse bank een buitenlandse koper een hypotheek aan biedt, betreft dit meestal een hypotheek van...