Traject aankoop 2e woning Frankrijk

Hier leest u hoe de aankoop van een 2e woning in Frankrijk, gecombineerd met het regelen van een hypotheek, in zijn werk gaat.
EuropaHypotheek is gespecialiseerd in de bemiddeling van Franse hypotheken.

Bepaal eerst uw mogelijkheden

U overweegt een huis te kopen in Frankrijk, om er uw weekenden of vakanties door te brengen, en/of om te verhuren. Voordat u op zoek gaat: bepaal eerst wat uw mogelijkheden zijn. Hierdoor kunt u gericht op zoek. Vraag hier uw hypotheekberekening aan of maak hier zelf een berekening. Binnen maximaal twee werkdagen ontvangt u onze opgave: wat kunt u lenen, hoe hoog is de maandtermijn, hoe hoog zijn de niet mee te financieren kosten en waaruit bestaan deze? Aan de hand van onze hypotheekberekening weet u wat uw mogelijkheden zijn en heeft u voor uzelf de prijsrange bepaald waarin u op zoek gaat naar een woning.

Aankoop woning Frankrijk – bod uitbrengen

U heeft uw droomhuis gevonden en wil de woning graag kopen. Het best kunt u het traject opstarten met het uitbrengen van een bod. Maakt u zich geen zorgen, u bent er niet aan gebonden. Soms vraagt men u een ‘Offre d”Achat’ te tekenen. Dit is niets meer dan een iets formeler bevestiging van uw bieding. De makelaar zal hem voorleggen aan de verkoper. Als de verkoper uw bod heeft geaccepteerd moet een notaris worden ingeschakeld om een Compromis de Vente op te maken. Dit is het moment om te schakelen met EuropaHypotheek. Wij maken voor u een hypotheekofferte. U ontvangt van ons de elementen van de ontbindende voorwaarde voor de financiering zoals deze het best in het Compromis de Vente kunnen komen te staan. Let op. Een belangrijke fase in het proces. Nauwkeurigheid is geboden. Bestudeer het Compromis de Vente voordat u ondertekent. U kunt het voorleggen aan EuropaHypotheek zodat wij met u meekijken. Uitgebreider juridische toetsing is mogelijk.
Zodra u het Compromis de Vente heeft ondertekend, zult u de verkopers meestal binnen twee weken moeten laten zien dat u de aanvraag van de hypotheek inmiddels in gang heeft gezet.

Borgsom

De borgsom die moet betalen kan oplopen tot 10% van de koopprijs. Betaal hem alleen aan de notaris, en alleen nadat u het Compromis de Vente heeft ondertekend. Uw enig risico is niet de borgsom maar de hoogte van de boete welke u moet betalen als u bijvoorbeeld niet meewerkt aan de overname van het huis. Een borgsom kan gelijk zijn aan 5%, de betreffende boete: 10% van de koopsom.

Bewijsstukken verzamelen voor de bank

De koop gaat door! Het Compromis de Vente wordt opgesteld. EuropaHypotheek stuurt u nu reeds een overzicht van de benodigde bewijsstukken voor de hypotheek. Zo is uw dossier compleet zodra u het Compromis tekent. Wij bestuderen uw stukken en dragen, indien nodig, zorg voor vertaling daarvan. De analyse van uw dossier en de overdracht naar de Franse bank geschiedt met de grootst mogelijke zorg, direct nadat het Compromis de Vente is ondertekend. Zodra u een akkoord heeft op uw financieel dossier, zal de bank het pand laten taxeren.

Taxatie

De bank taxeert de woning. Zij draagt de kosten hiervan. U geeft een contactpersoon door  met wie de taxateur een afspraak kan maken. Het taxatierapport is een intern document, u ontvangt daarvan geen kopie.

Definitieve hypotheek offerte

Zodra uw dossier in orde is bevonden, ontvangt u de definitieve offerte. Deze offerte bevat alle voorwaarden die op de lening van toepassing zijn. In twee talen: Frans en Engels. Wij helpen u met al uw vragen. Na de wettelijk verplichte zichttermijn van 10 dagen kunt u via een formulier kenbaar maken dat u akkoord bent met de financiering.

Notaris, maandincasso en betaling afsluitkosten

De bank zal nu de officiële stukken opmaken en doorzenden aan uw notaris. De notaris neemt contact met u op voor het maken van de afspraak voor het passeren van de hypotheek. Let op! Zorgt u ervoor dat u het geld wat u zelf bijdraagt aan de koop op tijd heeft overgemaakt aan de notaris. De afsluitkosten worden door de bank automatisch van uw rekening afgeschreven, samen met de incasso van de eerste termijn voor de hypotheek.

Uw hypotheek is geregeld

Uw hypotheek is rond. U heeft de sleutels van uw woning! Mocht u nog vragen hebben over uw Frankrijk Hypotheek? Ook na het afsluiten daarvan, kunt u daarvoor altijd nog bij ons terecht!

Aanvragen offerte

Heeft u al een huis op het oog? Vraag dan hier direct uw offerte aan.

Aanvragen berekening

Vraag hier, geheel vrijblijvend, uw hypotheekberekening aan en weet binnen één werkdag wat uw mogelijkheden zijn voor het kopen van een huis in Frankrijk.

Zelf Berekenen

Bereken hier zelf uw mogelijkheden voor een hypotheek voor Frankrijk.

Franse Vastgoed Markt: Prijsstijging Huizen Toeristische Hotspots

26 sept 2023. Resultaten van recent onderzoek tonen een wisselend beeld van ontwikkeling van de huizenprijzen in Frankrijk. In de kustgebieden stijgen de prijzen...

Hypotheek voor heel Frankrijk

Financiering tot 85% van de koopprijs Verkrijgbaar via EuropaHypotheek: een Franse hypotheek voor uw tweede woning in Frankrijk met een financiering tot 85% van de...