Rente tarieven Frankrijk: opmerkelijk stabiele zomer

14 sept 2017. De zomer van 2017 laat nauwelijks een verandering in de Franse hypotheekrente zien. Het patroon is vlak-stabiel. Traditioneel vormt de zomerperiode het decor voor een rente-stijging – 2017 vormt een uitzondering.

Al reeds in de drie maanden voorafgaand aan juli toonde de rentegrafiek een horizontale lijn. We zien alleen kort begin augustus een zeer kleine stijging, ingezet door slechts 4 banken. Dit betrof alleen de tarieven voor looptijden van 10 en 20 jaar. De 15 jaars tarieven bleven onaangeroerd.

Tarieven nog steeds laag

Franse banken lijken de woningmarkt te willen stimuleren met het behoud van de gunstige omstandigheden op het gebied van woningfinancieringen. Het aantal hypotheken wat in deze periode wordt aangevraagd is relatief laag. Behoud van lage tarieven zou verkopers en kopers moeten stimuleren hun transacties te doen.

Dus, hoewel de tarieven zeer licht stijgen, blijft de zomer als geheel, zeer gunstig voor hypotheek aanvragers en zijn de voorwaarden voor het begin van het schooljaar nog zeer acceptabel. Banken die deze zomer hun doelstellingen niet hebben gehaald, zullen mogelijk worden aangemoedigd om hun tarieven opnieuw te verlagen.

EuropaHypotheek biedt een volledige hypotheek service aan voor internationale kopers op zoek naar Frans onroerend goed voor vakantie of verhuurdoeleinden. Wij kunnen u onder meer 2,15% vast voor 20 jaar; 1,95% vaste rente voor 15 jaar – beide tot 80% van de aankoopprijs, aanbieden. Vraag hier naar uw persoonlijke hypotheekberekening.

Aanvragen offerte

Heeft u al een huis op het oog? Vraag dan hier direct uw offerte aan.

Aanvragen berekening

Vraag hier, geheel vrijblijvend, uw hypotheekberekening aan en weet binnen één werkdag wat uw mogelijkheden zijn voor het kopen van een huis in Frankrijk.

Zelf Berekenen

Bereken hier zelf uw mogelijkheden voor een hypotheek voor Frankrijk.

Aankoop met SCI

Vraag hier informatie aan voor financiering van een aankoop met een SCI.

Vastgoed kopen in Frankrijk met een SCI

EuropaHypotheek bemiddelt ook in hypotheken voor de aankoop van vastgoed in Frankrijk met behulp van een SCI. Voor samenwonende partners en gehuwden is een...

Hypotheek voor heel Frankrijk

Financiering tot 85% van de koopprijs Verkrijgbaar via EuropaHypotheek: een Franse hypotheek voor uw tweede woning in Frankrijk met een financiering tot 85% van de...

De Taux d’Usure en uw Franse Hypotheek

20 feb 2023. Nu de Banque de France de hoogte van de Taux d’usure maandelijks vast stelt, biedt het aanvragen van een Franse hypotheek...