Regio in de spotlight: Murcia

Veel Spaanse regio’s zijn bekend over de gehele wereld. Een minder bekende, maar zeker niet minder aantrekkelijke is Murcia, gelegen aan de zuid-oostkust. De regio Murcia is een combinatie van uitgestrekte vlaktes en machtige heuvels en bergen uitkomend aan Middellandse Zee. Het langzame ritme van het leven en een zon die meer 300 dagen per jaar schijnt, maakt Murcia tot een prachtige plek voor een ontspannen verblijf. De heerlijk warme zee, een bijzondere lokale keuken en veelheid aan rijk erfgoed, charmeren elke bezoeker en blijven lang in het geheugen.

Omgeving

Murcia heeft een nogal turbulente geschiedenis achter de rug. Jarenlang was het gebied toonbeeld van botsingen tussen groepen met verschillende overtuigingen. De regio is daardoor bezaaid met verdedigingswerken in de vorm van kastelen. Meest bekend zijn het kasteel van Lorca en het kasteel van San Juan de las Aguilas. Bekende trekpleister is de heilige stad Caravaca de la Cruz, Caravaca, met haar perfect bewaard gebleven middeleeuwse architectuur. De regio Murcia strekt zich uit over 250 km kust: 250 km betoverende stranden. De parel van de zeekust van Murcia is Mar Menor: de grootste lagune van Spanje. Mar Menor is een binnenzee met zout water en ligt in de buurt van Cartagena. De wateren worden gescheiden van de Middellandse Zee door La Manga, “de mouw”.

Mar Menor staat bekend als een plek met veel vertier. Het is een goede bestemming voor een strandvakantie met het gezin: de wateren zijn relatief ondiep en het hoge zoutgehalte houdt zelfs de meest onervaren zwemmers boven het oppervlak. Het kalme water een uitstekende locatie voor watersportactiviteiten zoals kitesurfen, peddelen enz.

Lokale steden in Murcia trakteren de bezoeker op eersteklas gastvrijheid en een  ongelooflijk heerlijke keuken. Murcia heeft zijn eigen onderscheidende wijnen, zowel rood als wit. Bent u een liefhebber van festivals? In Murcia kunt u uw hart op! Bijvoorbeeld: het Carnaval van Águila: een van Spaans meest kleurrijke festivals met extravagante kostuums, vermaak voor een hele dag en nacht.

Infrastructuur en economie

Het toerisme en infrastructuur ontwikkelen zich snel in Murcia. Het is een zelfstandige regio en de overheid investeert fors. Er is een goed net van snelwegen, ook langs de kust. Murcia zal naar verwachting vanaf 2021 bereikbaar zijn via hogesnelheidstrein.
In 2019 kreeg de regio een nieuwe luchthaven die een bestemming in de hele EU bedient, met als bonus vluchten naar Palma de Mallorca. Murcia is voornamelijk een agrarische regio, het landelijke gebied is gericht op het produceren van groenten en fruit. De regio staat ook bekend om zijn prachtige bloemenkwekerijen. De enige haven van Murcia bevindt zich in Cartagena. Na de eeuwwisseling kreeg de regio een tweede leven als toeristische bestemming. Tegenwoordig is toerisme een van de belangrijkste inkomensbronnen van de regio. Een van de grootste problemen waar de regio mee kampt is de zoetwatervoorziening. De regio is droog. Het water moet via een speciaal netwerk vanuit de rivier de Taag worden aangevoerd.

Vastgoedmarkt

Hoewel de vastgoedmarkt in de regio Murcia de trends van de algemene Spaanse markt volgt, zijn er voldoende mogelijkheden voor goede deals. In maart 2020 kostte een vierkante meter woning in Murcia ongeveer EUR 1.570,- . Dit is ongeveer 85% van de gemiddelde prijs in Spanje.

Of u nu op zoek bent naar een perfecte vakantiebestemming voor uw gezin of iets om in te investeren, denk daarbij ook aan Murcia: prachtige ongerepte natuur, gastvrije mensen en een lange, verleidelijke kust maken het een prima plek om een ​​tweede huis te hebben.

Aanvragen offerte

Heeft u al een huis op het oog? Vraag dan hier direct uw offerte aan.

Aanvragen berekening

Vraag hier, geheel vrijblijvend, uw hypotheekberekening aan en weet binnen één werkdag wat uw mogelijkheden zijn voor het kopen van een huis in Spanje.

Zelf Berekenen

Bereken hier zelf uw mogelijkheden voor een hypotheek voor Spanje.

Gemiddelde koopprijs tweede woning in Spanje 2e kwartaal 2023

14 sept 2023. Het vooraanstaand Spaans vastgoed-platform Idealista heeft recentelijk een lijst gepubliceerd van gemeenten met de hoogste vraag naar woningen in het tweede...