Nazomer 2018: Franse hypotheekrente nog steeds laag en stabiel

De hypotheekrente in Frankrijk bevindt zich momenteel op het historisch laagste niveau van eind 2016. De verwachting is dat dit nog even aanhoudt.

De vastgoedmarkt in het hoger segment staat in de nazomerse periode doorgaans garant voor veel transacties. Er zijn nogal wat banken die hun omzetdoelstellingen op het gebied van hypotheken nog niet hebben gehaald. Door rente laag te houden of korting aan te bieden trachten zij meer klanten te werven en daarmee het omzetdoel alsnog te realiseren. De hypotheekrente voor internationale aankopen lift mee op deze ontwikkeling.

De Franse huizenprijzen stegen de afgelopen jaren met gemiddeld 1,1%. Stijgende kosten van levensonderhoud maakt dat het Frans gezinsbudget onder druk staat. De kosten van hypotheken met een lange termijn (20 tot 25 jaar) zijn weliswaar hoger, de lagere maandlasten van dergelijke hypotheken maakt ze echter populair.

Met een toenemende inflatie wordt het interessanter om te kopen met een financiering. Aan de ene kant stijgt de waarde van het onderpand terwijl aan de andere kant de waarde van de schuld, de impact van de maandlast afneemt.

Wilt u weten wat úw mogelijkheden zijn voor het verkrijgen van een Franse hypotheek voor de aankoop van een woning in Frankrijk? Bezoek dan vandaag nog onze website en vraag  om een hypotheek berekening of maakt u zelf een berekening. Zonder verplichting, geheel vrijblijvend.

Aanvragen offerte

Heeft u al een huis op het oog? Vraag dan hier direct uw offerte aan.

Aanvragen berekening

Vraag hier, geheel vrijblijvend, uw hypotheekberekening aan en weet binnen één werkdag wat uw mogelijkheden zijn voor het kopen van een huis in Frankrijk.

Zelf Berekenen

Bereken hier zelf uw mogelijkheden voor een hypotheek voor Frankrijk.

Aankoop met SCI

Vraag hier informatie aan voor financiering van een aankoop met een SCI.

Vastgoed kopen in Frankrijk met een SCI

EuropaHypotheek bemiddelt ook in hypotheken voor de aankoop van vastgoed in Frankrijk met behulp van een SCI. Voor samenwonende partners en gehuwden is een...

Hypotheek voor heel Frankrijk

Financiering tot 85% van de koopprijs Verkrijgbaar via EuropaHypotheek: een Franse hypotheek voor uw tweede woning in Frankrijk met een financiering tot 85% van de...

De Taux d’Usure en uw Franse Hypotheek

20 feb 2023. Nu de Banque de France de hoogte van de Taux d’usure maandelijks vast stelt, biedt het aanvragen van een Franse hypotheek...