Nazomer 2018: Franse hypotheekrente nog steeds laag en stabiel

De hypotheekrente in Frankrijk bevindt zich momenteel op het historisch laagste niveau van eind 2016. De verwachting is dat dit nog even aanhoudt.

De vastgoedmarkt in het hoger segment staat in de nazomerse periode doorgaans garant voor veel transacties. Er zijn nogal wat banken die hun omzetdoelstellingen op het gebied van hypotheken nog niet hebben gehaald. Door rente laag te houden of korting aan te bieden trachten zij meer klanten te werven en daarmee het omzetdoel alsnog te realiseren. De hypotheekrente voor internationale aankopen lift mee op deze ontwikkeling.

De Franse huizenprijzen stegen de afgelopen jaren met gemiddeld 1,1%. Stijgende kosten van levensonderhoud maakt dat het Frans gezinsbudget onder druk staat. De kosten van hypotheken met een lange termijn (20 tot 25 jaar) zijn weliswaar hoger, de lagere maandlasten van dergelijke hypotheken maakt ze echter populair.

Met een toenemende inflatie wordt het interessanter om te kopen met een financiering. Aan de ene kant stijgt de waarde van het onderpand terwijl aan de andere kant de waarde van de schuld, de impact van de maandlast afneemt.

Wilt u weten wat úw mogelijkheden zijn voor het verkrijgen van een Franse hypotheek voor de aankoop van een woning in Frankrijk? Bezoek dan vandaag nog onze website en vraag  om een hypotheek berekening of maakt u zelf een berekening. Zonder verplichting, geheel vrijblijvend.

Aanvragen offerte

Heeft u al een huis op het oog? Vraag dan hier direct uw offerte aan.

Aanvragen berekening

Vraag hier, geheel vrijblijvend, uw hypotheekberekening aan en weet binnen één werkdag wat uw mogelijkheden zijn voor het kopen van een huis in Frankrijk.

Zelf Berekenen

Bereken hier zelf uw mogelijkheden voor een hypotheek voor Frankrijk.

2021: Een dynamisch jaar op de Franse Huizenmarkt

16-2-2022. Als u in 2021 heeft geprobeerd een huis te kopen op het Franse platteland of aan de kust, dan zult u wel ervaren...

Franse Vermogenshypotheek

Financiering tot 110% vd koopprijs - annuïteiten/aflossingsvrij. 14-3-2022. Als een Franse bank een buitenlandse koper een hypotheek aan biedt, betreft dit meestal een hypotheek van...