Languedoc-Roussillon: Gard

Betaalbaar wonen in een cultuurrijke omgeving

In het zuiden van Frankrijk ligt Gard: een prachtige bestemming voor een verblijf in Frankrijk. De rijke cultuur, vele festivals en 250 zonnige dagen per jaar trekken veel toeristen. De mooie rivieren Cèze, Gardon en Vidourle bieden veel mogelijkheden om te zwemmen en spetteren en de vele dorpen met pleintjes nodigen uit om bezocht te worden. Een streek met een rijke historie met o.a. het 2000 jaar oude Romeinse aquaduct Pont du Gard. Dit maakt deel uit van een 50 km lang watertransport tussen Uzès en Nîmes. Gard is een wandelparadijs. Bij de meeste dorpen zijn kerken en speciale parkeerplaatsen waar u bewegwijzerde wandelingen kunt vinden. Een andere mooie plek aan een rivier is de omgeving van Bagnols-sur-Cèze. Het oude legerkamp van Julius Ceasar op een heuvel bij Laudun-Ardoise is ook zeker bezoekwaardig.

Gard is een van de vijf departementen van de Languedoc-Roussillon regio, gelegen in het Zuiden van Frankrijk. De zuidpunt van Gard grenst aan de Middellandse zee in het oosten aan de Camargue delta. Gard strekt tot ongeveer 100 km landinwaarts. De hoofdstad van het departement is Nîmes, de grootste stad van Gard. Het bestaat uit de arrondissementen Alès, Nîmes en Le Vigan.

Gard werd in juni dit jaar (2019) nog vereerd door een vakantiebezoek van de Obama’s. Ze huurden er een prachtig achttiende-eeuws herenhuis op het eiland Barthelasse in Villeneuve-lès-Avignon.

Reistijd

De luchthaven van Montpellier ligt op ongeveer een uur autorijden en een half uur reizen met de trein van Nîmes. Vanaf Rotterdam is het 1 uur en 40 minuten vliegen en vanaf Schiphol 1 uur en 50 minuten. Met de auto vanuit Amsterdam naar Gard is de totale reistijd ongeveer 10 uur en 30 minuten. Met de trein vanuit Amsterdam naar Nîmes is de totale reistijd ongeveer 8 uur.

Vastgoedmarkt

Het hele jaar door genieten van de mediterrane levensstijl is betaalbaar in Gard. De gemiddelde koopprijs voor een woning is EUR 200.000,- ; een appartement kost gemiddeld EUR 1.850,- per m2. Voor bijvoorbeeld EUR 250.000,- koopt u een landhuis met een woonoppervlak van 120 m2 en een tuin van 0,2 ha. Voor een huis met zwembad en tuin van 0,3 ha met prachtig uitzicht over de Cevennen moet u denken aan een EUR 350.000,- . De woningmarkt van Gard bestaat voor 65% uit huizen en 30% appartementen. 84% zijn woonhuizen en 8% vakantiewoningen, er wordt relatief veel gebouwd. In de periode januari t.m. maart 2019 stegen de huizenprijzen gemiddeld met 1%; het afgelopen jaar 2018: 9,3%. Prijzen van appartementen stijgen iets minder.

Aanvragen offerte

Heeft u al een huis op het oog? Vraag dan hier direct uw offerte aan.

Aanvragen berekening

Vraag hier, geheel vrijblijvend, uw hypotheekberekening aan en weet binnen één werkdag wat uw mogelijkheden zijn voor het kopen van een huis in Frankrijk.

Zelf Berekenen

Bereken hier zelf uw mogelijkheden voor een hypotheek voor Frankrijk.

2021: Een dynamisch jaar op de Franse Huizenmarkt

16-2-2022. Als u in 2021 heeft geprobeerd een huis te kopen op het Franse platteland of aan de kust, dan zult u wel ervaren...

Franse Vermogenshypotheek

Financiering tot 110% vd koopprijs - annuïteiten/aflossingsvrij. 14-3-2022. Als een Franse bank een buitenlandse koper een hypotheek aan biedt, betreft dit meestal een hypotheek van...