Languedoc-Roussillon: Gard

Betaalbaar wonen in een cultuurrijke omgeving

In het zuiden van Frankrijk ligt Gard: een prachtige bestemming voor een verblijf in Frankrijk. De rijke cultuur, vele festivals en 250 zonnige dagen per jaar trekken veel toeristen. De mooie rivieren Cèze, Gardon en Vidourle bieden veel mogelijkheden om te zwemmen en spetteren en de vele dorpen met pleintjes nodigen uit om bezocht te worden. Een streek met een rijke historie met o.a. het 2000 jaar oude Romeinse aquaduct Pont du Gard. Dit maakt deel uit van een 50 km lang watertransport tussen Uzès en Nîmes. Gard is een wandelparadijs. Bij de meeste dorpen zijn kerken en speciale parkeerplaatsen waar u bewegwijzerde wandelingen kunt vinden. Een andere mooie plek aan een rivier is de omgeving van Bagnols-sur-Cèze. Het oude legerkamp van Julius Ceasar op een heuvel bij Laudun-Ardoise is ook zeker bezoekwaardig.

Gard is een van de vijf departementen van de Languedoc-Roussillon regio, gelegen in het Zuiden van Frankrijk. De zuidpunt van Gard grenst aan de Middellandse zee in het oosten aan de Camargue delta. Gard strekt tot ongeveer 100 km landinwaarts. De hoofdstad van het departement is Nîmes, de grootste stad van Gard. Het bestaat uit de arrondissementen Alès, Nîmes en Le Vigan.

Gard werd in juni 2019 nog vereerd door een vakantiebezoek van de Obama’s. Ze huurden er een prachtig achttiende-eeuws herenhuis op het eiland Barthelasse in Villeneuve-lès-Avignon.

Reistijd

De luchthaven van Montpellier ligt op ongeveer een uur autorijden en een half uur reizen met de trein van Nîmes. Vanaf Rotterdam is het 1 uur en 40 minuten vliegen en vanaf Schiphol 1 uur en 50 minuten. Met de auto vanuit Amsterdam naar Gard is de totale reistijd ongeveer 10 uur en 30 minuten. Met de trein vanuit Amsterdam naar Nîmes is de totale reistijd ongeveer 8 uur.

Vastgoedmarkt

Het hele jaar door genieten van de mediterrane levensstijl is betaalbaar in Gard. De gemiddelde koopprijs voor een woning is EUR 250.000,- ; een appartement kost gemiddeld € 2.246,- per m2  (juni 2022) . Voor een huis met zwembad en tuin van 0,3 ha met prachtig uitzicht over de Cevennen moet u denken aan een EUR 400.000,- . De woningmarkt van Gard bestaat voor 65% uit huizen en 30% appartementen. 84% zijn woonhuizen en 8% vakantiewoningen, er wordt relatief veel gebouwd.

De Franse Gard is een regio voor wie graag vertoeft in een historische, landelijke omgeving, niet al te ver van het zonnige strand.

Aanvragen offerte

Heeft u al een huis op het oog? Vraag dan hier direct uw offerte aan.

Aanvragen berekening

Vraag hier, geheel vrijblijvend, uw hypotheekberekening aan en weet binnen één werkdag wat uw mogelijkheden zijn voor het kopen van een huis in Frankrijk.

Zelf Berekenen

Bereken hier zelf uw mogelijkheden voor een hypotheek voor Frankrijk.

Franse Vastgoed Markt: Prijsstijging Huizen Toeristische Hotspots

26 sept 2023. Resultaten van recent onderzoek tonen een wisselend beeld van ontwikkeling van de huizenprijzen in Frankrijk. In de kustgebieden stijgen de prijzen...

Hypotheek voor heel Frankrijk

Financiering tot 85% van de koopprijs Verkrijgbaar via EuropaHypotheek: een Franse hypotheek voor uw tweede woning in Frankrijk met een financiering tot 85% van de...