Lage hypotheekrente houdt ontwikkeling Franse huizenprijzen op peil

24 juni 2019. Terwijl in de meeste landen van de eurozone de stijging van de huizenprijzen afkoelt, behoudt Frankrijk zijn ‘indépendance’.

De afgelopen jaren zorgden voor een aanzienlijke daling van de vastgoedprijzen in Frankrijk met 5,5% over de periode 2012-2015 jaar. Daarna herstelde de markt zich met een stijging van 9% in geheel Frankrijk en 12% specifiek in Parijs. In 2017 en 2018 stegen de prijzen 3% per jaar.

Een van de belangrijkste redenen voor de groei was de lage Franse hypotheekrente. Lage rente ondersteunt een stabiele vraag naar woningen met een aanhoudende prijsstijging als gevolg. De zeer lage rente zou normaal gesproken aanleiding moeten zijn voor meer transacties. Specialisten verwachten dan ook dat de groei in 2019 aan zal houden, dit in tegenstelling tot overige Europese landen.

Eurozone
Als we kijken naar de prijsontwikkeling voor onroerend goed in de rest van de eurozone, zien we, net als in Frankrijk, een gestage groei. Sinds 2019 is de hoogte van de stijging echter afgenomen: 3,1% vergeleken met 3,8%. Volgens de ‘Eurozone Quarterly’ van ING hebben de verhoogde activiteiten in de bouwsector in Duitsland de woningprijzen in 2018 met 5% doen verhogen. Spanje vertoonde op haar beurt een behoorlijke prijsstijging in het derde kwartaal van 2018 waardoor de totale groei over de afgelopen 12 maanden op 7,3% uitkwam: de hoogste stijging sinds het uitbreken van de crisis. Experts geloven dat de Spaanse economie nog zomaar niet zal herstellen, mede kijkend naar het hoog werkloosheidscijfer. Als gevolg hiervan zal de prijsstijging van woningen naar verwachting dalen tot 5,5% in 2019. Portugal liet vergelijkbare resultaten zien. In het eerste kwartaal van 2018 zorgde een sterke vraag van kopers vanuit het buitenland en de economische groei voor een stijging van de huizenprijzen tot een piek van 13% over de afgelopen 12 maanden. Op grond van de reeds ingezette dalende trend is de verwachting dat ook hier de stijging van huizenprijzen in 2019 af zal nemen.

Aanvragen offerte

Heeft u al een huis op het oog? Vraag dan hier direct uw offerte aan.

Aanvragen berekening

Vraag hier, geheel vrijblijvend, uw hypotheekberekening aan en weet binnen één werkdag wat uw mogelijkheden zijn voor het kopen van een huis in Frankrijk.

Zelf Berekenen

Bereken hier zelf uw mogelijkheden voor een hypotheek voor Frankrijk.

Aankoop met SCI

Vraag hier informatie aan voor financiering van een aankoop met een SCI.

Vastgoed kopen in Frankrijk met een SCI

EuropaHypotheek bemiddelt ook in hypotheken voor de aankoop van vastgoed in Frankrijk met behulp van een SCI. Voor samenwonende partners en gehuwden is een...

Hypotheek voor heel Frankrijk

Financiering tot 85% van de koopprijs Verkrijgbaar via EuropaHypotheek: een Franse hypotheek voor uw tweede woning in Frankrijk met een financiering tot 85% van de...

De Taux d’Usure en uw Franse Hypotheek

20 feb 2023. Nu de Banque de France de hoogte van de Taux d’usure maandelijks vast stelt, biedt het aanvragen van een Franse hypotheek...