Huizenverkoop in Spanje sinds 13 jaar niet zo hoog

5 okt 2021. Sinds april 2008 hebben in één maand in Spanje niet zoveel huizen een nieuwe eigenaar gekregen als in juli dit jaar. Dat meldde het Spaans bureau voor de statistiek INE Instituto Nacional de Estadística. Het ging om 50.258 aankopen waarvan ongeveer 19% nieuwbouw.

Al 5 achtereenvolgende maanden is een sterke groei waarneembaar. De Spaanse vastgoedsector is sterk en loopt voorop in het economisch herstel van het land, aldus Maria Marie van Fotocasa. Cijfers zijn ook beter dan die van 2019, het jaar voorafgaand aan de covid-pandemie.

Kwaliteit van wonen.

Als belangrijkste redenen van de sterke ontwikkeling van de markt voor Spaanse huizen worden gezien de toegenomen solvabiliteit van Spaanse gezinnen, maar ook de sterk toegenomen vraag naar woningen met meer ruimte, meer toegang tot ‘buiten’, met een grotere tuin of balkon. Dit laatste zou bijdragen aan de sterke toename van belangstelling voor nieuwbouwwoningen.
De extreme toename van het aantal woonhuis-transacties brengt ook gevaren met zich mee volgens Franciso Inareta van Idealista: een verdere toename in de vraag zal leiden op korte termijn leiden tot prijzen waarvan de vraag is of deze op lange termijn nog reëel zijn.

Aanvragen offerte

Heeft u al een huis op het oog? Vraag dan hier direct uw offerte aan.

Aanvragen berekening

Vraag hier, geheel vrijblijvend, uw hypotheekberekening aan en weet binnen één werkdag wat uw mogelijkheden zijn voor het kopen van een huis in Spanje.

Zelf Berekenen

Bereken hier zelf uw mogelijkheden voor een hypotheek voor Spanje.

Gemiddelde koopprijs tweede woning in Spanje 2e kwartaal 2023

14 sept 2023. Het vooraanstaand Spaans vastgoed-platform Idealista heeft recentelijk een lijst gepubliceerd van gemeenten met de hoogste vraag naar woningen in het tweede...