Gironde

In het zuidwesten van Frankrijk ligt het departement Gironde, grenzend aan de Atlantische oceaan. Je kunt er genieten van de prachtige landschappen met veel erfgoed. De lange kustlijn vormt een deel van de Golf van Biskaje en is de thuisbasis van diverse stranden. Aan de noordkant van het departement komen twee rivieren samen welke het grootste estuarium vormen van Europa, de Gironde. Bordeaux is de hoofdstad van het departement. De stad en de regio daaromheen is bekend van zijn wijnen. Wat verderop landinwaarts, ligt de regio Bazas, met prachtig historisch erfgoed te ontdekken.

Het land van wijnen en ontspanning

Het oceaanklimaat maakt de regio Gironde een zeer geschikte plek voor strandvakanties in de warme seizoenen. De gemiddelde temperatuur in de zomer stijgt zelden boven 25 °C, reden waarom het lange zilveren strand aan de westkant van het departement Côte d’Argent zo populair is bij toeristen en de lokale bevolking. De regio Gironde is bekend bij surfers van over de hele wereld die elk jaar massaal naar de gemeente Lacanau afzakken. Een andere trekpleister is de plaatselijke kuststad Saint-André-de-Cubzac, geboorteplaats van Jacques-Yves Cousteau, een van ‘s werelds meest vooraanstaande oceanografen en zeeleven-onderzoeker. Op het zuidelijke deel van de kustlijn een niet te vergeten prachtige locatie: Dune of Pilat. De hoogste duinen van Europa, ook bekend als Grande Dune du Pilat, in de baai van Arcachon. Een walhalla voor paragliders.

De meeste plattelandsgebieden van de hoofdregio van het departement zijn bekleed met wijngaarden. In de regio Bordeaux, wordt sinds de 8e eeuw wijn geproduceerd op een totaal van maar liefst 120.000 hectare wijngaarden. De grootste wijnmakerij in Frankrijk levert jaarlijks meer dan 700 miljoen flessen, van eenvoudige tafelwijn tot de meest prestigieuze en dure variëteiten. De stad Bordeaux huist ‘s werelds meest prominente wijnbeurs Vinexpo, die elke 2 jaar plaatsvindt.

Andere lokale bezienswaardigheden bevinden zich in de omgeving van de stad Bazas. Diverse historische sites zoals de gotische kathedraal en 4 verschillende kastelen in de omgeving, zijn erg populair bij toeristen van over de hele wereld. Deze regio is de oorsprong van het wereldberoemde Franse rundvee ras, Bazadaise.

De infrastructuur en vastgoedmarkt

Het departement Gironde strekt uit over een gebied 10.000 m2 met een bevolking van meer dan 1,5 miljoen inwoners. Naast Bordeaux zijn Mérignac, Pessac, Talence, Villenave-d’Ornon en Saint-Médard-en-Jalles de grootste steden van de regio. De hoofdstad van het departement ligt op 600 km afstand van Parijs, slechts 3 uur rijden met de TGV. De regio beschikt over een uitgebreid wegennet. De productie van wijn, de belangrijkste economische sector, levert jaarlijks ongeveer 14,5 miljard euro op. Op de tweede en derde plaats komen de boshoutsector en toerisme.

Vastgoedmarkt

Aug – 2020. De vastgoedmarkt van Gironde heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke prijsgroei doorgemaakt een groeiende populariteit van de regio onder toeristen. Men heeft veel geïnvesteerd in infrastructuur. Het grootste deel in de verkoop van onroerend goed in Gironde betreft een tweede huis of een vakantiehuis. In deze regio kan dat voor een aantrekkelijke prijs. De gemiddelde koopprijs in de hoofdstad van het departement Bordeaux bedraagt 500 000 euro voor een landhuis, terwijl u voor een appartement ongeveer 4 230 euro per m² betaalt.

Voor een ruimte met uitzicht op de zee, bijvoorbeeld in de regio’s in regio’s Hourtin, Lacanau en La Teste-De-Buch, betaalt u tussen de 200 000 en 400 000 euro. Een appartement kost u hier 2 200 – 3 500 euro per m2. De duurste woningen vindt u bij Lège-Cap-Ferret. Begroot u hier rond de 700 000 euro en voor een appartement rond de 7 500 eur per m².

De regio Gironde een perfecte plek voor mensen met een passie voor typische Franse vrijetijdsbesteding. Het verkrijgen van onroerend goed vergt een redelijke investering, gezien de populariteit die de regio geniet onder de toeristen. Wilt u weten wat úw mogelijkheden zijn voor het kopen van een woning in deze regio? Vraag vandaag nog een hypotheekberekening aan: binnen maximaal twee werkdagen weet u meer.

Aanvragen offerte

Heeft u al een huis op het oog? Vraag dan hier direct uw offerte aan.

Aanvragen berekening

Vraag hier, geheel vrijblijvend, uw hypotheekberekening aan en weet binnen één werkdag wat uw mogelijkheden zijn voor het kopen van een huis in Frankrijk.

Zelf Berekenen

Bereken hier zelf uw mogelijkheden voor een hypotheek voor Frankrijk.

2021: Een dynamisch jaar op de Franse Huizenmarkt

16-2-2022. Als u in 2021 heeft geprobeerd een huis te kopen op het Franse platteland of aan de kust, dan zult u wel ervaren...

Franse Vermogenshypotheek

Financiering tot 110% vd koopprijs - annuïteiten/aflossingsvrij. 14-3-2022. Als een Franse bank een buitenlandse koper een hypotheek aan biedt, betreft dit meestal een hypotheek van...