Franse vastgoedmarkt: nog steeds lage hypotheekrente

16 juni 2020. Even zag het ernaar uit dat de ontwikkeling Franse hypotheekrente een definitieve weg naar boven had gevonden. Zowel in april als in mei was de rente gestegen, tot onvrede van veel marktpartijen, banken en overheid verwijtend dat juist in deze tijden de markt moet worden gestimuleerd in plaats van afgeremd.

Hypotheekrente 1,4% 20 jaar

In juni keerde de wal het schip. Aan de stijging lijkt voorlopig een eind te zijn gekomen. Per saldo is de rente gelijk gebleven, tot licht gestegen. De absolute hoogte ervan is nog zeer acceptabel. Fransen zelf kunnen lenen voor 1,35% over 20 jaar. Voor aankopen vanuit het buitenland liggen de tarieven altijd hoger. Men ziet deze leningen als risico voller en past daarom een soort van opslag toe. Rente voor een Franse hypotheek, verkregen via EuropaHypotheek, kost bij een financiering van 70% van de koopprijs, ongeveer 1,4% vast, gedurende 20 jaar. 

Over de gehele Franse breedte scherpen banken haar acceptatiebeleid aan. Ook voor aankopen vanuit Nederland, in Frankrijk gefinancierd, is dit actueel: variabele tarieven worden tijdelijk niet aangeboden en rekent inkomens uit bepaalde sectoren worden niet meegerekend voor het bepalen van de schuldlast. De maximale schuldlast ratio (percentage financiële lasten t.o.v. het inkomen) bedraagt in Frankrijk 33%. Marktpartijen hebben gevraagd dit niet verder in te perken, het zou direct ten kosten gaan van het aantal transacties op de woning markt. 

Franse vastgoedmarkt

De eerste maanden van 2020 lieten een prijsstijging zien van gemiddeld 5% vergeleken met het jaar ervoor. Hoe de prijzen zich de komende maanden zullen gaan ontwikkelen is de grote vraag. Aan de ene kant is er nog steeds behoefte aan woonruimte, vooral in de grote steden, aan de andere kant staat bij velen het inkomen onder druk en is de ruimte voor investeringen afgenomen. Tel daarbij het aangetrokken acceptatiebeleid van de Franse banken bij op [La Tribune 30 mei 2020].  

Met een eigen woning in Frankrijk heeft u een onbezorgd, veilig verblijf in uw bezit.  Leeft bij u het idee een woning in Frankrijk te kopen, aarzel niet en laat EuropaHypotheek nu reeds onderzoeken naar wat uw mogelijkheden zijn. Vraag hier een hypotheekberekening aan, of maakt u er zelf een op deze pagina van onze website. Er zijn geen kosten aan verbonden en ontvangt onze opgave binnen twee werkdagen.

Aanvragen offerte

Heeft u al een huis op het oog? Vraag dan hier direct uw offerte aan.

Aanvragen berekening

Vraag hier, geheel vrijblijvend, uw hypotheekberekening aan en weet binnen één werkdag wat uw mogelijkheden zijn voor het kopen van een huis in Frankrijk.

Zelf Berekenen

Bereken hier zelf uw mogelijkheden voor een hypotheek voor Frankrijk.

Franse Vastgoed Markt: Prijsstijging Huizen Toeristische Hotspots

26 sept 2023. Resultaten van recent onderzoek tonen een wisselend beeld van ontwikkeling van de huizenprijzen in Frankrijk. In de kustgebieden stijgen de prijzen...

Hypotheek voor heel Frankrijk

Financiering tot 85% van de koopprijs Verkrijgbaar via EuropaHypotheek: een Franse hypotheek voor uw tweede woning in Frankrijk met een financiering tot 85% van de...