Franse hypotheken: lagere rente, langere looptijden

29 Juni 2019. Eind dit voorjaar toonde de Franse vastgoedmarkt een nieuw record. Dit maal was het de rente die het laagste tarief ooit behaalde. Nog markanter: het blijft hier waarschijnlijk niet bij. De verwachting is dat de tarieven het 3e kwartaal 2019 hetzelfde niveau behouden of zelfs verder zullen dalen.

Een belangrijke oorzaak hiervan is dat de Europese Centrale Bank in september nieuwe langetermijnleningen voor banken aankondigde. Bekend als de zogenaamde TLTRO-lening ( Targeted Long Term Refinancing Operation). Het TLTRO programma moet banken aansporen meer kredieten te verstrekken aan zowel bedrijven als huishoudens. Een andere reden is dat Franse banken op zoek zijn naar nieuwe klanten. Het direct rendement van een lening is weliswaar laag, echter, banken maken dit goed door verkoop van andere diensten en nevenproducten zoals verzekeringen. De uitkomst is per saldo een goede deal voor zowel huizenkoper als bank.

Langere looptijd

De gemiddelde looptijd van een hypotheek is langer geworden. Sinds 2018 steeg deze van 216 tot 227 maanden (18 jaar). Het aandeel 25-30-jaars hypotheek leningen in Frankrijk steeg van 23% in 2010 naar maar liefst 41,5% in 2019. Ook leningen bemiddeld door EuropaHypotheek volgen deze ontwikkeling. De meeste klanten kiezen voor hypotheken met een looptijd van tussen de 20 en 25 jaar. De maandlast is meest laag. Daarnaast zijn er zeer goede mogelijkheden voor eerdere aflossing van de hypotheek: uiteindelijke verkorting van de looptijd en dus verdere verlaging van de totale rentekosten van de hypotheek.

Het toekomstbeeld voor de aankoop van een tweede woning in Frankrijk blijft onverminderd positief. Vraagt u hier uw hypotheekberekening aan: uiterlijk binnen twee dagen weet u wat dit nieuws u voor mogelijkheden biedt.

Aanvragen offerte

Heeft u al een huis op het oog? Vraag dan hier direct uw offerte aan.

Aanvragen berekening

Vraag hier, geheel vrijblijvend, uw hypotheekberekening aan en weet binnen één werkdag wat uw mogelijkheden zijn voor het kopen van een huis in Frankrijk.

Zelf Berekenen

Bereken hier zelf uw mogelijkheden voor een hypotheek voor Frankrijk.

Aankoop met SCI

Vraag hier informatie aan voor financiering van een aankoop met een SCI.

Vastgoed kopen in Frankrijk met een SCI

EuropaHypotheek bemiddelt ook in hypotheken voor de aankoop van vastgoed in Frankrijk met behulp van een SCI. Voor samenwonende partners en gehuwden is een...

Hypotheek voor heel Frankrijk

Financiering tot 85% van de koopprijs Verkrijgbaar via EuropaHypotheek: een Franse hypotheek voor uw tweede woning in Frankrijk met een financiering tot 85% van de...

De Taux d’Usure en uw Franse Hypotheek

20 feb 2023. Nu de Banque de France de hoogte van de Taux d’usure maandelijks vast stelt, biedt het aanvragen van een Franse hypotheek...