Een tweede huis in Spanje: ook in 2020 een goede investering

20 okt 2019. Spanje is een veilige keuze om een tweede huis te kopen. Ook in 2020 zal Spanje een goede markt zijn voor buitenlandse investeerders: de Spaanse vastgoedmarkt groeit nog steeds, aldus ING-Think. Ondanks de tragere economische groei, werd de groei van de huizenprijzen in 2019 niet beïnvloed. Er is een toename van nieuwe hypotheken met een gemiddelde rente van 2,6% en een stijging van de gemiddelde looptijd van ongeveer 23 jaar. De verwachting is dat de huizenprijzen in Spanje met 4% in 2020 zullen stijgen, waardoor Spanje een goede keuze is om te investeren in onroerend goed.

Spaanse vastgoedmarkt 2020

De Spaanse vastgoedsector zal zich volgens ING in 2020 blijven uitbreiden en ontwikkelen, zij het niet zo snel als in voorgaande jaren. Spanje zal nog steeds een veilige markt zijn voor buitenlandse investeerders. Naast toerisme, is de bouwsector in Spanje een van de belangrijkste industrieën die bepalend zijn voor de Spaanse economie. Het land voedt daarom ook deze sector door moderne, duurzame constructies te bouwen, die aantrekkelijk zijn voor buitenlandse investeerders.

Eurozone

Door sterke macro-economische omstandigheden in combinatie met de buitenlandse vraag, stegen de huizenprijzen in de meeste Europese landen in 2019: van 3% in Frankrijk tot 8% in Portugal. ING verwacht echter dat de groeicijfers in 2020 in de meeste landen zullen afnemen. Zo zal in Nederland de verkoop van huizen minder snel toenemen vanwege  prijsstijgingen als gevolg van de krapte op de huizenmarkt. In België is sprake geweest van lage rentetarieven ter ondersteuning van de onroerendgoedmarkt. ING voorziet een gemiddelde prijsstijging van 3,0% voor 2020 voor zowel Nederland als België. Andere landen zoals Italië laten gunstige marktomstandigheden zien vanwege de lage huurprijs en de inkomstenprijs: ratio’s die de aankoopopties aantrekkelijk blijven maken.

Over het algemeen zijn de vooruitzichten voor de onroerendgoedmarkt in de eurozone nog steeds hoog. Ondanks de hindernissen als gevolg van politieke ontwikkelingen en marktomstandigheden is groei voorspeld. Het blijft een aantrekkelijke regio voor buitenlandse en lokale kopers.

Aanvragen offerte

Heeft u al een huis op het oog? Vraag dan hier direct uw offerte aan.

Aanvragen berekening

Vraag hier, geheel vrijblijvend, uw hypotheekberekening aan en weet binnen één werkdag wat uw mogelijkheden zijn voor het kopen van een huis in Spanje.

Zelf Berekenen

Bereken hier zelf uw mogelijkheden voor een hypotheek voor Spanje.

Gemiddelde koopprijs tweede woning in Spanje 2e kwartaal 2023

14 sept 2023. Het vooraanstaand Spaans vastgoed-platform Idealista heeft recentelijk een lijst gepubliceerd van gemeenten met de hoogste vraag naar woningen in het tweede...