Alpes-Maritimes

De Franse regio Alpes-Maritimes bevindt zich in het zuidoosten van Frankrijk, dichtbij de Italiaanse grens. Met haar betoverende landschappen zoals de Alpen en Côte d’Azur, is het gebied één van meest aantrekkelijke bestemmingen van Frankrijk. Vrijwel het hele jaar door schijnt de zon, wat de Alpes-Maritimes tot een eindeloze vakantiebestemming maakt. De Franse Rivièra is wereldberoemd door de prachtige stranden, de service van hoge kwaliteit en de luxelevens van beroemdheden. Aan de ene kant van de regio, nemen de fascinerende Alpen circa 80% van het grondgebied in en voorzien ze de gasten van actieve opties voor hun vakanties in de bergen en ski-resorts. In een uur tijd rijden sta je aan de rand van de blauwe Middellandse Zee.

Binnenlandse bezienswaardigheden en entertainment

Ongerepte natuur, adembenemende landschappen, kronkelende wegen en historische dorpjes vormen het beeld van deze regio. Geniet onderweg van de lavendelvelden in de Provence. Van half-juli tot midden-augustus, in het bloeiseizoen, kleuren deze velden paars en komt de geur van de zomer vrij. Dichterbij de bergen bevindt zich het ‘Parc National du Mercantour’. Dit nationaal park is 68.500 hectare groot en heeft een totaal van 600 km aan gemarkeerde wandelpaden. Met de diverse flora en fauna rondom de meren en bergen in het gebied is er veel te ontdekken.

Steden en attracties

De totale bevolking in het Alpes-Maritimes gebied telt ruim 1 miljoen inwoners. De grootste en beroemdste steden van de regio bevinden zich vooral aan de Côte d’Azur. Hoewel ze allemaal prachtige stranden bezitten, hebben ze ook hun eigen unieke bezienswaardigheden. Cannes is bijvoorbeeld populair bij beroemdheden uit de amusementswereld, de ‘showbizz’. De stad is beroemd door haar filmfestivals en de onovertroffen sfeer van de festiviteiten. Antibes biedt een grote reeks aan musea, zoals het ‘Musée Picasso’ of het ‘Musée National Fernand-Leger’. Nice – het administratieve centrum van de regio – is met haar historische bezienswaardigheden en haar moderne centrum een adembenemende ervaring. De soevereine stadstaat Monaco is het op één na kleinste land van de wereld, maar is meer dan waard om te bezoeken. Hier vindt men schitterende uitzichten en de beroemde gok-zone. Naast het hele jaar door vakantiegevoel en een verrukkelijke keuken organiseren de steden in het Alpes-Maritimes gebied vaak evenementen en festivals, zoals de jaarlijkse jazzfestivals in Nice en Juan-les-Pins of de Grand Prix Monaco.

De vastgoedmarkt in de regio

De belangrijkste economische sector is het toerisme: ze vertegenwoordigt 73% van de dienstensector. Nice alleen al is verantwoordelijk voor 12-13% van de omzet van het toerisme in heel Frankrijk. Dit biedt een geweldige kans om te investeren in huisvesting en te profiteren van het toerisme. De prijs van een gemiddeld appartement in Nice begint bij circa €3.720,- per vierkante meter en in Cannes is dat bedrag zelfs €4.540,-. Daarbij biedt dit gebied topkwaliteit vastgoed voor particulieren die op zoek zijn naar huizen. Eigenaar worden van een landgoed in kleinere steden zoals Grasse en Carros kost gemiddeld €390.000,- tot €412.000,-. Door de grote vraag naar vastgoed in deze regio zijn de prijzen aanzienlijk hoger dan in de rest van Frankrijk.

 

 

 

 

 

In de eerste drie maanden van 2019 is de gemiddelde huizenprijs gedaald met 4,3%. Appartementen deden het beter in deze periode.

Aanvragen offerte

Heeft u al een huis op het oog? Vraag dan hier direct uw offerte aan.

Aanvragen berekening

Vraag hier, geheel vrijblijvend, uw hypotheekberekening aan en weet binnen één werkdag wat uw mogelijkheden zijn voor het kopen van een huis in Frankrijk.

Zelf Berekenen

Bereken hier zelf uw mogelijkheden voor een hypotheek voor Frankrijk.

2021: Een dynamisch jaar op de Franse Huizenmarkt

16-2-2022. Als u in 2021 heeft geprobeerd een huis te kopen op het Franse platteland of aan de kust, dan zult u wel ervaren...

Franse Vermogenshypotheek

Financiering tot 110% vd koopprijs - annuïteiten/aflossingsvrij. 14-3-2022. Als een Franse bank een buitenlandse koper een hypotheek aan biedt, betreft dit meestal een hypotheek van...