Sterke vraag op Franse vastgoedmarkt

17 juli 2019. Op basis van ontwikkelingen in de eerste helft van 2019 is duidelijk te zien dat de marktomstandigheden voor onroerend goed in Frankrijk ongekend gunstig zijn. Zoals Yann Jéhanno, de president van het Franse makelaars netwerk Laforêt in zijn interview met Olivier Marin voor het Frans dagblad de Figaro vermeldt, staan alle lichten nog steeds op groen om eigenaar te worden van een  woning in Frankrijk. De vraag naar onroerend goed stijgt in veel regio’s in het land. Volgens Jéhanno was de koopintentie in de eerste helft van 2019 10% hoger dan in de vergelijkbare periode 2018, in Parijs zelfs meer dan 20%. Het is over duidelijk dat de Fransen erop gebrand zijn om maximaal te profiteren van de historisch lage rentetarieven. De transactievolumes zijn al met 7% gestegen in vergelijking met vorig jaar en het is zeer waarschijnlijk dat dit oude records zal overtreffen.

Stijgende prijzen per m2

De verwachting is dat deze ontwikkeling voorlopig nog wel zal aanhouden. Ondanks de lichte terugval in de toename zelf (2,1% in 2019 tegen 2,8% in 2018), neemt de vraag nog steeds toe en zullen de prijzen van een vierkante meter omhoog gaan. Yann Jéhanno is van mening dat het kopers ervan zal verzekeren dat hun investeringen in de toekomst hun vruchten zullen afwerpen. Dit is uiteraard ook van toepassing op de vastgoed-investerings markt en vakantie woningen in Frankrijk. We zien een sterke ontwikkeling van de vraag in steden als Lyon (+ 7%), Nantes (+ 5,3%) en Bordeaux (+ 4,3%). De gemiddelde prijs per m2 in Parijs nadert de grenswaarde van € 10.000 terwijl het 20e arrondissement tot € 8.000 per m2 gaat. De verkoop van onroerend goed in de hoofdstad is gemiddeld veel sneller afgehandeld dan in andere regio’s van Frankrijk. Op termijn zou wel eens een tekort aan aanbod kunnen ontstaan wat prijzen nog verder op zal drijven wat op een gegeven moment wel tot stagnatie zou kunnen leiden.

Het Franse netwerk Laforêt

Het Franse makelaars netwerk Laforêt werd opgericht in 1981. Na tien jaar lanceerde het een eigen franchise organisatie en groeide snel. Tegen 2016 had het meer dan 250 agentschappen in Metropolia en 100 in Franse overzeese gebieden. De ambitieuze professionals in de fundamenten van Laforêt, dreef dit netwerk tot een van de belangrijke spelers op de vastgoedmarkt van Frankrijk.

Aanvragen offerte

Heeft u al een huis op het oog? Vraag dan hier direct uw offerte aan.

Aanvragen berekening

Vraag hier, geheel vrijblijvend, uw hypotheekberekening aan en weet binnen één werkdag wat uw mogelijkheden zijn voor het kopen van een huis in Frankrijk.

Zelf Berekenen

Bereken hier zelf uw mogelijkheden voor een hypotheek voor Frankrijk.

Franse Vastgoed Markt: Prijsstijging Huizen Toeristische Hotspots

26 sept 2023. Resultaten van recent onderzoek tonen een wisselend beeld van ontwikkeling van de huizenprijzen in Frankrijk. In de kustgebieden stijgen de prijzen...

Hypotheek voor heel Frankrijk

Financiering tot 85% van de koopprijs Verkrijgbaar via EuropaHypotheek: een Franse hypotheek voor uw tweede woning in Frankrijk met een financiering tot 85% van de...