Recordomzet Franse huizenmarkt

28 feb 2020. In 2019 maakte de onroerendgoedmarkt in Frankrijk opnieuw een periode door van een groeiende vraag naar zowel huizen als appartementen. Volgens het conjunctuur-onderzoek van de Notaires Francais van januari 2020, nummer 46 was de omzet op Franse huizenmarkt gedurende de afgelopen zomer all-time-high. In juni overschreed het aantal transacties het miljoen, november noteerde er 1.063.000. Voldoende aanbod zorgde ervoor dat de prijzen niet al te sterk onder druk kwamen te staan. De verwachting is dat ook voor 2020 vraag en aanbod in evenwicht blijven: er wordt veel gebouwd in Frankrijk.

Prijsontwikkeling

Volgens de door INSEE gepubliceerde cijfers, stegen de prijzen van onroerend goed in Frankrijk in het derde kwartaal van 2019 met gemiddeld met 1% ten opzichte van het voorgaande kwartaal, op jaarbasis 3,2% tegenover 3,1% het jaar ervoor. De verwachting is dat deze trend zich in 2020 voortzet. De prijzen van appartementen stijgen naar verhouding sterker: deze markt bevindt zich sinds 2016 in een hausse met prijsstijgingen van gemiddeld 4% op jaarbasis.

Île de France

Île-de-France loopt nog steeds voorop, zowel op het gebied van vraag als waarde-ontwikkeling. Het derde kwartaal noteerde een gemiddelde prijsstijging van 0,9%; 3,6% gemeten over de voorgaande 12 maanden. Voor de aankoop van een appartement moet u hier, vergeleken met dezelfde periode in 2018, maar liefst 6,1% meer reserveren. Even buiten Parijs stijgen de prijzen ook, echter, met lagere percentages.

2020

Op basis van lopende koopovereenkomsten wordt tot en met januari een gemiddelde prijsstijging verwacht van 3,8% voor huizen en 5,8% voor appartementen op jaarbasis. De Franse markt voor koophuizen vertoont een zeer gunstig plaatje. Een toenemend aantal beleggers onderkent deze ontwikkeling en verkiest ervoor om in deze markt te investeren. Een gestage groei van de waarde van huizen in combinatie met voldoende groei van aanbod maakt de markt zowel voor beleggers als nieuwe kopers zeer interessant.

EuropaHypotheek bemiddelt in hypotheken voor Frankrijk, in samenwerking met Franse banken. Wilt u weten wat uw mogelijkheden voor het kopen van een woning in Frankrijk zijn? Maak zelf een berekening op: maximale hypotheek voor Frankrijk of vraag gerust een berekening bij ons aan: aanvragen berekening – binnen twee werkdagen in uw postvak-in.

 

Aanvragen offerte

Heeft u al een huis op het oog? Vraag dan hier direct uw offerte aan.

Aanvragen berekening

Vraag hier, geheel vrijblijvend, uw hypotheekberekening aan en weet binnen één werkdag wat uw mogelijkheden zijn voor het kopen van een huis in Frankrijk.

Zelf Berekenen

Bereken hier zelf uw mogelijkheden voor een hypotheek voor Frankrijk.

Franse Vastgoed Markt: Prijsstijging Huizen Toeristische Hotspots

26 sept 2023. Resultaten van recent onderzoek tonen een wisselend beeld van ontwikkeling van de huizenprijzen in Frankrijk. In de kustgebieden stijgen de prijzen...

Hypotheek voor heel Frankrijk

Financiering tot 85% van de koopprijs Verkrijgbaar via EuropaHypotheek: een Franse hypotheek voor uw tweede woning in Frankrijk met een financiering tot 85% van de...