Franse hypotheekrente eind 2020: dalende trend

20 nov 2020. De Franse hypotheekrente vertoont op dit moment een dalende trend. Lokale tarieven zijn sinds oktober gedaald met 0,05% – 0,45%. Er worden naar verhouding veel hypotheekaanvragen geweigerd: maar liefst 15% in september – oktober, tegen 5,5% gedurende het gehele jaar 2020. De toename van het aantal ‘refus’ wordt o.a. toegeschreven aan het strenger hanteren van de maximale schuldlast ratio  (totale kosten t.o.v. het inkomen) van 33%.

Internationaal

Of de rentedaling zich doortrekt naar de omgeving van internationale financieringen is nog onzeker. Internationale financieringen worden gezien als meer risicovol. Rente tarieven zijn daardoor hoger dan voor Fransen zelf en men is doorgaans voorzichtiger met het naar het beneden bijstellen. Ofschoon de rente tot nu toe nog niet is gedaald, zien we wel een herintroductie van producten die sinds een half jaar niet meer verkrijgbaar waren.  

Een 20-jaars hypotheek is momenteel verkrijgbaar tegen een vast tarief van 2,25%; per saldo nog steeds relatief lage kosten voor het aantrekken van geld voor een investering. EuropaHypotheek heeft sinds kort weer een 7-jaar-tijdelijk aflossingsvrije hypotheek beschikbaar. Geheel aflosvrij, of gedeeltelijk aflosvrij is nog steeds zeer beperkt verkrijgbaar. Wij merken dat er verhoogde aandacht is voor pensioeninkomens van kopers boven de leeftijd 55-57. 

Lokale rente tarieven bieden wij aan voor dossiers met herkomst van het inkomen uit loondienst, en een koopprijs van boven de EUR 650.000,-  waarbij banken veelal een extra investering vragen te doen in een bij de bank te openen spaar- en of belegrekening. Deze investering kan meestal ook aflosvrij worden meegeleend. Per saldo een lucratieve oplossing, echter niet iedereen voelt zich comfortabel bij een constructie als deze. 

Wilt u weten wat úw mogelijkheden zijn? Vraag hier een hypotheekberekening aan. U ontvangt onze uitgebreide opgave binnen 2 werkdagen.

Aanvragen offerte

Heeft u al een huis op het oog? Vraag dan hier direct uw offerte aan.

Aanvragen berekening

Vraag hier, geheel vrijblijvend, uw hypotheekberekening aan en weet binnen één werkdag wat uw mogelijkheden zijn voor het kopen van een huis in Frankrijk.

Zelf Berekenen

Bereken hier zelf uw mogelijkheden voor een hypotheek voor Frankrijk.

Franse Vastgoed Markt: Prijsstijging Huizen Toeristische Hotspots

26 sept 2023. Resultaten van recent onderzoek tonen een wisselend beeld van ontwikkeling van de huizenprijzen in Frankrijk. In de kustgebieden stijgen de prijzen...

Hypotheek voor heel Frankrijk

Financiering tot 85% van de koopprijs Verkrijgbaar via EuropaHypotheek: een Franse hypotheek voor uw tweede woning in Frankrijk met een financiering tot 85% van de...