Ook voor ondernemers

U heeft een inkomen uit uw B.V., Eenmanszaak of een VOF? Een hypotheek voor Frankrijk behoort dan ook tot úw mogelijkheden.

Als u ondernemer bent kunnen wij u van dienst zijn met het regelen van een hypotheek voor een woning in Frankrijk, met vrijwel dezelfde zekerheid als iemand die in loondienst is. Franse banken hanteren een norm waarbij gekeken wordt naar financiële lasten ten opzichte van het inkomen. Voor ondernemers zijn dit dezelfde normen als voor werknemers.

Voor het bepalen van de hoogte van uw inkomen is uw gemiddelde jaarwinst over de laatste drie jaren het uitgangspunt als u een eenmanszaak heeft. Als u een BV heeft wordt gekeken naar het gemiddeld salaris over de afgelopen 3 jaar, en uw actueel salaris. Als u zichzelf regelmatig dividend uitkeert, dan wordt dat ook meegenomen als inkomen voor betaling van de lasten van de Franse hypotheek

Franse hypotheek voor ondernemers

Voor een zo goed mogelijke kans van slagen is het van belang dat de winst uit de onderneming, gezien over de periode van 3 jaar, geen dalende trend vertoond en dat er, los gezien van substantiële investeringen, sprake is van een regelmatig patroon. Er wordt gekeken naar zowel de omzet als de winst. Indien u inkomen ontvangt vanuit uw holding welke deelnemingen heeft in een of meerdere werkmaatschappijen, dan zullen wij aan de Franse bank een geconsolideerde balans overleggen met meestal een toelichting van uw accountant.

Eigen middelen

Een specifiek element voor een hypotheek voor Frankrijk bij een ondernemer betreft de eigen middelen. Voor de aankoop van een woning in Frankrijk is de hoogte van de niet te financieren kosten doorgaans 15 tot 30% van de koopprijs. Een deel van de eigen middelen kan uit de onderneming worden onttrokken.

Offerte of berekening

Al met al is het heel goed mogelijk om als ondernemer een financiering te krijgen voor een huis in Frankrijk. EuropaHypotheek is u met advies en bemiddeling graag van dienst!
Hier kunt u een berekening maken van uw mogelijkheden. Vult u uw gegevens in, maak een berekening en stuur deze aan ons toe zodat wij u inzage kunnen geven in de mogelijke financieringsvormen met vermelding van de rente, de maandlasten en een specificatie van het benodigd eigen geld. Of vraag hier een berekening als u zich nog oriënteert of een  offerte voor als u al een woning op het oog heeft of al verder bent in het traject. Als u vragen heeft: belt ons even. Zie helemaal onderstaand onze telefoonnummers.

Aanvragen offerte

Heeft u al een huis op het oog? Vraag dan hier direct uw offerte aan.

Aanvragen berekening

Vraag hier, geheel vrijblijvend, uw hypotheekberekening aan en weet binnen één werkdag wat uw mogelijkheden zijn voor het kopen van een huis in Frankrijk.

Zelf Berekenen

Bereken hier zelf uw mogelijkheden voor een hypotheek voor Frankrijk.

Franse Vastgoed Markt: Prijsstijging Huizen Toeristische Hotspots

26 sept 2023. Resultaten van recent onderzoek tonen een wisselend beeld van ontwikkeling van de huizenprijzen in Frankrijk. In de kustgebieden stijgen de prijzen...

Hypotheek voor heel Frankrijk

Financiering tot 85% van de koopprijs Verkrijgbaar via EuropaHypotheek: een Franse hypotheek voor uw tweede woning in Frankrijk met een financiering tot 85% van de...