Saturday, July 31, 2021

Nieuwbouw Frankrijk

Financiering tot 85%

Ook voor de financiering van uw nieuwbouwproject in Frankrijk kan EuropaHypotheek u van dienst zijn. Wij werken samen met banken welke graag bereid zijn om een nieuwbouwproject te financieren, onder meer tot 85% van de totale bouwkosten inclusief bouwgrond. Stuur ons langs deze weg uw gegevens toe, vermeld dat het gaat om een nieuwbouwproject, en ontvang binnen één werkdag een opgave van uw persoonlijke mogelijkheden.

CCMI

Nieuwbouwprojecten in Frankrijk onderscheiden zich onder meer naar de aard van het project. Het komt voor dat een projectontwikkelaar een aantal huizen bouwt, volgens een standaard concept, allen hetzelfde, met hier en daar enig maatwerk. Huizen als deze zijn doorgaans voorbereid als verhuurproject. Deze projecten kenmerken zich als CCMI: contract de construction de maison individuelle. U bent zelf niet direct de opdrachtgever aan de aannemer. Voor een CCMI project kan EuropaHypotheek een financiering regelen als het totaal van uw hypotheek op uw woning in Nederland en de nieuwe hypotheek in Frankrijk, niet hoger is dan 5 maal uw inkomen. De bank stelt extra eisen indien u een aflossingsvrije hypotheek heeft op uw hoofdwoning.

Marché de Travaux

Bij het zogenaamde Marché de Travaux bent u de opdrachtgever voor een individueel bouwproject. U werkt samen met een architect en/of een hoofdaannemer die eventueel onderaannemers inschakelt. Projecten als deze zijn relatief eenvoudig te financieren: tot 85% van de totale bouwkosten, inclusief de bouwgrond – aflossingsvrij behoort soms ook tot de mogelijkheden. Qua financieringsnormen zijn er niet echt bijzonderheden te melden. Voor de financiering tot 85% kunt u hier een proefberekening maken, waarbij u het benodigd eigen geld kunt verlagen met ongeveer 5% van de koopprijs, omdat u geen overdrachtsbelasting verschuldigd bent.

Financiering bouwgrond

De aankoop van bouwgrond kan apart worden gefinancierd of worden meegefinancierd tezamen met het nieuwbouwproject.
Het komt voor dat bouwgrond los wordt aangekocht en later, na ontwikkeling, een aanvraag voor een bouwvergunning wordt ingediend. Als u de bouwgond los aan moet kopen dan kunt u deze apart financieren. Wel moet dan een beeld gegeven worden van het project dat u wilt gaan laten bouwen in verband met toekomstige financiële lasten.

Financiering bouwproject tot 100%

Mocht u reeds in het bezit zijn van bouwgrond en u heeft deze niet te lang geleden met eigen middelen gekocht, dan beschouwt de bank de bouwgrond als inbreng van eigen middelen en behoort een volledige 100%-financiering van het bouwproject zelf tot uw mogelijkheden. Als u de bouwgrond minder dan een jaar geleden heeft aangekocht, is het zelfs mogelijk om deze gedeeltelijk met terugwerkende kracht alsnog te financieren. U krijgt dan als het ware een gedeelte van uw investering in de bouwgrond terug.

Aanvragen offerte

Heeft u al een huis op het oog? Vraag dan hier direct uw offerte aan.

Aanvragen berekening

Vraag hier, geheel vrijblijvend, uw hypotheekberekening aan en weet binnen één werkdag wat uw mogelijkheden zijn voor het kopen van een huis in Frankrijk.

Zelf Berekenen

Bereken hier zelf uw mogelijkheden voor een hypotheek voor Frankrijk.