Franse Vermogenshypotheek

Financiering tot 110% vd koopprijs – annuïteiten/aflossingsvrij.

14-3-2022. Als een Franse bank een buitenlandse koper een hypotheek aan biedt, betreft dit meestal een hypotheek van 70% van de koopprijs inclusief makelaarskosten en meubilair, op basis van annuïteiten.

Beleggingshypotheek

Als en zolang, de voorraad strekt bij onderliggende bank, is ook via EuropaHypotheek verkrijgbaar, een Franse hypotheek, waarbij u uw eigen middelen, in plaats van deze te gebruiken voor het betalen van een deel van de koopprijs, notariskosten, overdrachtsbelasting en andere bijkomende kosten, investeert in een belegrekening. In grote lijnen: u ontvangt een hypotheek waarmee wordt het huis kan worden gekocht en alle bijkomende kosten betaald. De hypotheek bestaat uit twee delen: een deel op basis van annuïteiten en een deel aflossingsvrij, gezamenlijk ongeveer 110% van de koopprijs. Het aflosvrij deel (40%) lost u na bijvoorbeeld 15 jaar af met saldo van de belegrekening, uw investering plus rendement. Het surplus komt aan u toe. De annuïteiten hypotheek heeft meestal een langere looptijd.

Wij kunnen deze hypotheek aanbieden voor de aankoop van een woning met een koopprijs vanaf EUR 500.000,- . Als u via onze website een offerte of berekening aanvraagt, en de verhouding tussen uw inkomen en financiële lasten passen binnen de norm, dan ontvangt u automatisch ook van deze hypotheek een voorstel.

Voordelen van deze hypotheek:
– Per saldo meest lage kosten: de opbrengst van de effectenportefeuille compenseert rentekosten van de gehele financiering
– Realiseer netto rendement op twee fronten: waardestijging onderpand, waardestijging belegrekening
– Lage kosten doordat men een relatief lage rente aanbiedt (recent, 2022, 1,4% 20 jaar)
– Relatief lage maandelijkse kosten omdat het tweede deel van de lening aflossingsvrij is.

Voorbeeld

Nadat de hypotheek is aangevraagd, bestudeert de bank uw dossier. Op basis daarvan brengt zij een voorstel uit. De hoogte van de hypotheekrente, de verhouding lenen op basis van annuïteiten en aflossingsvrij en het bedrag wat men u vraagt te investeren in een belegrekening, varieert per dossier. Men komt bijvoorbeeld uit op:

Koopprijs EUR 800.000,- inclusief makelaarskosten en meubilair
Notariskosten, overdrachtsbelasting, bank-afsluitkosten, gezamenlijk 10%, EUR 80.000,- .
Financiering: EUR 880.000,- (110%)
Annuïteitenhypotheek 20 jaar: EUR 600.000,-
Aflossingsvrije hypotheek 15 jaar: EUR 280.000,-
Eigen middelen t.b.v. inrichting effectrekening: EUR 280.000,-
Aflossingsvrije hypotheek i.c.m. effectrekening: kosten 1,4% p jr; rendement bijv. 3% ieder jaar. Netto resultaat na 15 jaar, na aflossen aflosvrije hypotheek: EUR 156.000,- positief.

Risico

Beleggen brengt risico met zich mee. Dat is in deze beperkt:
– De kosten welke moeten worden gecompenseerd zijn vast en laag: vaste hypotheekrente, bijvoorbeeld, 1,4% voor 20 jaar; hierdoor behoeft u niet offensief te beleggen en ons advies is om dat dan ook niet te doen
– U belegt voor lange termijn, bijvoorbeeld 15 jaar
Aandachtspunt is wel dat het moment waarop het depot vrij komt en wordt ingezet voor aflossing van de aflossingsvrije hypotheek vooraf vast staat. Het is van belang om hierop  tijdig te anticiperen door de asset-mix aan te passen.

Aanvragen offerte

Heeft u al een huis op het oog? Vraag dan hier direct uw offerte aan.

Aanvragen berekening

Vraag hier, geheel vrijblijvend, uw hypotheekberekening aan en weet binnen één werkdag wat uw mogelijkheden zijn voor het kopen van een huis in Frankrijk.

Zelf Berekenen

Bereken hier zelf uw mogelijkheden voor een hypotheek voor Frankrijk.

2021: Een dynamisch jaar op de Franse Huizenmarkt

16-2-2022. Als u in 2021 heeft geprobeerd een huis te kopen op het Franse platteland of aan de kust, dan zult u wel ervaren...

Franse Vermogenshypotheek

Financiering tot 110% vd koopprijs - annuïteiten/aflossingsvrij. 14-3-2022. Als een Franse bank een buitenlandse koper een hypotheek aan biedt, betreft dit meestal een hypotheek van...