Nazomer 2018: Franse hypotheekrente nog steeds laag en stabiel

  1644

  De hypotheekrente in Frankrijk bevindt zich momenteel op het historisch laagste niveau van eind 2016. De verwachting is dat dit nog even aanhoudt.

  De vastgoedmarkt in het hoger segment staat in de nazomerse periode doorgaans garant voor veel transacties. Er zijn nogal wat banken die hun omzetdoelstellingen op het gebied van hypotheken nog niet hebben gehaald. Door rente laag te houden of korting aan te bieden trachten zij meer klanten te werven en daarmee het omzetdoel alsnog te realiseren. De hypotheekrente voor internationale aankopen lift mee op deze ontwikkeling.

  De Franse huizenprijzen stegen de afgelopen jaren met gemiddeld 1,1%. Stijgende kosten van levensonderhoud maakt dat het Frans gezinsbudget onder druk staat. De kosten van hypotheken met een lange termijn (20 tot 25 jaar) zijn weliswaar hoger, de lagere maandlasten van dergelijke hypotheken maakt ze echter populair.

  Met een toenemende inflatie wordt het interessanter om te kopen met een financiering. Aan de ene kant stijgt de waarde van het onderpand terwijl aan de andere kant de waarde van de schuld, de impact van de maandlast afneemt.

  Wilt u weten wat úw mogelijkheden zijn voor het verkrijgen van een Franse hypotheek voor de aankoop van een woning in Frankrijk? Bezoek dan vandaag nog onze website en vraag  om een hypotheek berekening of maakt u zelf een berekening. Zonder verplichting, geheel vrijblijvend.