Traject

Provence Frankrijk Lavendel

Uw hypotheek voor Frankrijk regelt EuropaHypotheek voor u met zekerheid binnen 2 maanden: gereed voor ondertekening bij de notaris van uw keuze. Hier leest u welke stappen achtereenvolgens bewandeld worden voor het regelen van uw hypotheek voor uw droomhuis in Frankrijk.

Bepaal uw mogelijkheden
U overweegt een huis te kopen in Frankrijk, om er te gaan wonen of om er uw weekenden of vakanties door te brengen. Misschien wilt u de woning of een gedeelte daarvan ook wel verhuren. Voordat u op zoek gaat: bepaal eerst wat uw mogelijkheden zijn. Hierdoor kunt u gericht op zoek, misschien wel naar een nog mooiere woning dan dat u aanvankelijk in gedachte had. Vraag hier geheel vrijblijvend, uw hypotheekberekening aan. Binnen maximaal twee werkdagen ontvangt u onze opgave: wat kunt u lenen, hoe hoog is de maandtermijn, hoe hoog zijn de niet mee te financieren kosten en waaruit bestaan deze?

Ondertekening van het Compromis de Vente, aanvraag voorlopige offerte
U heeft uw droomhuis gevonden. De koopprijs is bekend en u overweegt een bod uit te brengen. Omdat nu ook het adres bekend is en u meer gegevens heeft over de woning, kunt u nu ook een offerte aanvragen. Wij sturen deze u binnen een werkdag toe. Desgewenst kunnen wij in dit stadium ook reeds een principe-akkoord van de betreffende Franse bank verzorgen. Zodra u het Compromis de Vente heeft ondertekend, zult u de verkopers meestal binnen twee weken moeten laten zien dat u de aanvraag van de hypotheek inmiddels in gang heeft gezet. Daarvoor kunt u dan het principe-akkoord gebruiken.

Bewijsstukken verzamelen voor de bank
De koop gaat door! Wij sturen u een overzicht van de benodigde bewijsstukken voor de hypotheek. Het grootste gedeelte van de documenten kunt u eventueel per mail ingescand aan ons verzenden, een paar documenten zijn origineel benodigd. Het staat per item vermeld op het overzicht wat u van ons ontvangt. Wij bestuderen uw stukken en dragen zorg voor vertaling daarvan. De analyse van uw dossier en de overdracht naar de Franse bank doen wij met de grootst mogelijke zorg. Het bepaalt voor een groot gedeelte de kans van slagen van uw hypotheek-aanvraag. Uw dossier wordt door de bank bestudeerd. Zodra u een akkoord heeft op de financiële stukken zal de bank het pand laten taxeren.

Taxatie
De bank draagt zorg voor de taxatie. Zij draagt de kosten hiervan. U behoeft alleen maar een contactpersoon door te geven met wie de taxateur een afspraak kan maken. Het taxatierapport is een intern document, u ontvangt daarvan geen kopie.

Definitieve offerte
Zodra uw dossier in orde is bevonden, ontvangt u de definitieve offerte. Deze offerte bevat alle voorwaarden welke op de lening van toepassing zijn. In twee talen: Frans en Engels. Wij helpen u met al uw vragen. Na de wettelijk verplichte zichttermijn van 10 dagen kunt u via een formulier kenbaar maken dat u akkoord bent met de financiering.

Notaris, maandincasso en betaling afsluitkosten
De bank zal nu de officiële stukken opmaken en doorzenden aan uw notaris. De notaris neemt contact met u op voor het maken van de afpraak voor het passeren van de hypotheek. Let op! Zorgt u ervoor dat u het geld wat u zelf bijdraagt aan de koop op tijd heeft overgemaakt aan de notaris! De afsluitkosten worden door de bank automatisch van uw rekening afgeschreven.

Uw hypotheek is geregeld
Uw hypotheek is rond. U heeft de sleutels van uw woning! Mocht u nog vragen hebben over uw Frankrijk Hypotheek? Ook na het afsluiten daarvan, kunt u daarvoor altijd nog bij ons terecht!

Share This