Emigreren naar Frankrijk

0
710

De hypotheek voor uw koopwoning in Frankrijk regelt u gemakkelijkst en met de grootste kans van slagen via een Nederlandse hypotheekadviseur, gespecialiseerd in buitenlandhypotheken. EuropaHypotheek begeleidt Nederlandse kopers al 10 jaar lang met het regelen van een hypotheek voor hun nieuwe woning in Frankrijk. EuropaHypotheek bemiddelt in Franse hypotheken: een Franse hypotheek heeft traditioneel lage rente en voldoet altijd aan de regels van het land waar het huis is gevestigd.

Emigreren naar Frankrijk

Als u zich wilt vestigen in Frankrijk is het natuurlijk de vraag of u een huis koopt of huurt. Als u een huis koopt kunt u dat met uw spaargeld doen, u kunt ook een hypotheek afsluiten, of een combinatie daarvan. Als u koopt met behulp van een Franse hypotheek dan biedt dat in ieder geval het voordeel dat een Franse bank met u meekijkt of alle registraties rondom het huis in orde zijn maar ook of de koopprijs marktconform is en of het huis technisch in voldoende staat verkeert.

Emigreren naar een Franse koopwoning kan veelal op twee manieren. U koopt de betreffende woning eerst als tweede woning en verhuist later naar Frankrijk. Een tweede mogelijkheid is dat u de rijen in Nederland direct sluit en verhuist naar het buitenland, bijvoorbeeld nadat u in Nederland uw huis heeft verkocht.

Let op uw verzekering

Als u een woning in Frankrijk eerst als tweede woning koopt, en later naar Frankrijk emigreert, dan is, bij het afsluiten van de hypotheek, de overlijdensrisicoverzekering een belangrijk aandachtspunt. Als u direct emigreert, uiteraard ook. Alle Franse banken stellen een overlijdensrisicoverzekering verplicht. Als u geen verzekering meer heeft kan de bank de hypotheek ontbinden. Let u er dus op dat de verzekering welke u afsluit, emigratieproof is. De meeste Nederlandse verzekeringen komen te vervallen zodra u zich uitschrijft als Nederlands inwonende. Het opnieuw moeten afsluiten van een verzekering in Frankrijk kan problemen geven bij de acceptatie en het is onduidelijk hoe hoog premies zullen zijn.

Als u wilt weten of de aankoop van een tweede woning tot uw mogelijkheden behoort, vraagt u via deze pagina op onze website gerust een hypotheekberekening aan, of, als u reeds een woning in beeld heeft, een offerte. Als u de optie van emigreren open wilt houden, bieden wij u graag een overlijdensrisicoverzekering aan die dit later niet in de weg zal staan. De premies voor deze verzekering zijn gelijkblijvend en hebben een zeer concurrerende premiestelling. Een medisch onderzoek is meestal niet nodig.

Franse TEG-norm

TEG staat voor Taux Effectif Global. In Frankrijk is wettelijk vastgelegd dat de som van de hypotheekrente, de premies voor de verzekering en de kosten voor het regelen van de hypotheek, uitgedrukt in een percentage van de leensom niet boven een maximum uit mag komen. Theoretisch. Stel de TEG-maximaal is gelijk aan 3,5%. Indien u een hypotheek kunt krijgen met een rente van 2,5% maar de premies van de verzekering komen op jaarbasis hoger uit dan 1% van de leensom, dan kunt u de hypotheek niet krijgen, ondanks dat u de maandlasten gemakkelijk zou kunnen betalen. Sinds 1 januari 2017 is het maximum van de TEG afhankelijk van de looptijd van de hypotheek:

Als u op latere leeftijd een woning koopt in Frankrijk dan zullen de premies voor de bijkomende overlijdensrisicoverzekering naar verhouding hoger uitkomen, met derhalve een hogere kans dat uw totale kosten hoger zullen zijn dan de TEG-norm. Zeker als u wilt emigreren, laat u zorgvuldig adviseren en leg uw hypotheekaanvraag zomaar niet neer bij de eerste of beste Franse bank. Zij zal haar eigen verzekering aanbieden met een gerede kans dat de aanvraag buiten de norm gaat vallen. EuropaHypotheek maakt vooraf een calculatie en heeft de mogelijkheid u een verzekering aan te bieden met een zo laag mogelijk premie.